Malarina, foto Vanja Pandurević 3.jpg
Маларина
Вања Пандуревић

Маларина
Вања Пандуревић

Музички програм

АУСТРИЈСКА КАБАРЕТИСТКИЊА СРПСКОГ ПОРЕКЛА У БЕОГРАДУ! Уживајте у мешавини примењене етнологије, политичке сатире и комичног преиспитивања

15.03.2023.

АУСТРИЈСКА КАБАРЕТИСТКИЊА СРПСКОГ ПОРЕКЛА У БЕОГРАДУ! Уживајте у мешавини примењене етнологије, политичке сатире и комичног преиспитивања
Величина слова

Маларина, аустријска кабаретисткиња српског порекла, наступиће 30. марта у 19 часова у Театру Вук, где ће представити програм „Срби умиру полако“.

Где се одржава

Театар Вук


Када се одржава

30. март у 19 часова


Маларина је рођена у Србији. Њени родитељи су у Инсбрук у Аустрији дошли као гастарбајтери, а она се 2011. године преселила у Беч, где је студирала компаративну књижевност. Од 2019. покушава да допринесе допринесе међународном разумевању између ,,Шваба” и ,,Yugosa” кроз кабаре.

Добитница је аустријске Награде за кабаре 2022. и награде Салцбуршки бик 2023. године, а њен наступ је приликом доделе овог признања описан као „лукава и дирљива мешавина примењене етнологије, политичке сатире и комичног преиспитивања односа Аустрије и Србије обележеног поносом и предрасудама.”

Malarina, foto Maria Altmann 1.jpg
Маларина
Maria Altmann

Маларина у овом програму позива на час историје од Сарајева до Ибице и бави се “болним губитком” аустријског десно оријентисаног политичара и бившег вицеканцелара HC Štrahea.

,,Пут српских гастарбајтера водио је од Integration Classic do Assimilation 1.0 из страха од Хајдера. Љубав према вицеканцелару Штрахеу довела је до апгрејда на Assimilation 2.0 – проширена верзија са додатком Ксенофобије и Исламофобије. Ех, како ћемо ми Срби сад даље без HC Štrahea?”, стоји у опису представе, која ће бити изведена на немачком језику.

Маларинин наступ организује Аустријски културни форум у Београду, уз подршку аустријских компанија Confida Tax Audit Consulting, Immorent Singidunum d.o.o. и Wolf Theiss.

Подели вест