Jan van Duikeren photo Frank Hanswijk.jpg
Jan van Duikeren
Frank Hanswijk

Jan van Duikeren
Frank Hanswijk

Музички програм

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ХОЛАНДСКИХ ЏЕЗ МУЗИЧАРА У БЕОГАРДУ! Заједенички концерт Јана ван Дуикерен и Биг Венд РТС-а у ДОБ-у

16.03.2023.

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ХОЛАНДСКИХ ЏЕЗ МУЗИЧАРА У БЕОГАРДУ! Заједенички концерт Јана ван Дуикерен и Биг Венд РТС-а у ДОБ-у
Величина слова

Познати холандски трубач, композитор и аранжер Јан ван Дуикерен по први пут биће гост Биг Бенда РТС на концерту 23. марта у Дому омладине Београда. Препознатљивог звуке и енергичног лирског приступа, он је, по речима Квинси Џонса, изузетно цењени солиста и један од најбољих холандских џез музичара данашњице.

Где се одржава

Дом омладине Београд


Када се одржава

23. март у 20 часоваЦена карте

1000 динара

Својим препознатљивим звуком и енергичним, лирским приступом трубач, композитор и аранжер Јан ван Дуикерен из Ротердама сврстава се у одабрану групу међународно признатих холандских џез уметника. Квинси Џонс га је препознао као једног од најбољих холандских свирача, његова широка музичка интересовања и свестраност обезбедили су му успех и славу веома траженог солисте, али и „сидемана“.

Овај концерт реализује се у склопу програмско-пословне сарадње између Музичке продукције РТС и Дома омладине Београда. Биг Бенд РТС је преко 70 година репрезент врхунских уметничких домета у џез музици, са највишим стандардима у извођењу ове врсте музике. Дом омладине, као институција која од 1971. године организује Београдски џез фестивал – најстарији и међународно најугледнији српски џез фестивал, континуирано ради на промоцији џез музике као уметничке форме и даје подршку српској џез сцени. Публици ће до краја године заједнички представити још изузетних уметничких програма у извођењу Биг Бенда РТС и истакнутих домаћих и иностраних солиста и композитора, који ће наступити као специјални гости.

Big Bend RTS - foto Nebojša Babić (1).jpg
Биг Бенд РТС
Небојша Бабић

Подели вест