MG_photo by Lisa Bregneager.jpg
Lisa Bregneager

Lisa Bregneager

Музички програм

ПРИГУШЕНА СЕНЗУАЛНОСТ И ТАМНА ОСЕЋАЊА КРОЗ АЛТЕРНАТИВНУ ШАНСОНУ: Мишел Гуревич наступа у Дому омладине Београда

21.03.2023.

ПРИГУШЕНА СЕНЗУАЛНОСТ И ТАМНА ОСЕЋАЊА КРОЗ АЛТЕРНАТИВНУ ШАНСОНУ: Мишел Гуревич наступа у Дому омладине Београда
Величина слова

Мишел Гуревич, глобална звезда алтернативне шансоне, наступиће 22. априла у 21 час у сали Американа Дома омладине Београда.

Где се одржава

ДОБ, сала Американа


Када се одржава

22. април


Мишел Гуревич је глобална звезда алтернативне шансоне, добра познаница публике у нашој земљи, у којој је наступала већ три пута, и сваки пут са великим успехом.

Шести албум Мишел Гуревич, „Ecstasy in the Shadow of Ecstasy” доноси нову дозу њених јединствених песама пригушене сензуалности и тамних осећања. Описујући декадентне судбине изгубљених појединаца, који лутају овим светом без шансе да нађу свој пут, она се намеће као поетски таленат каквих је мало у поп музици. Њене композиције су трагикомичне, мелодичне и сентименталне, а наступ истовремено озбиљан и духовит. Ради се о потпуно оригиналној и посебној појави на светској музичкој сцени, која има верне фанове од родне Канаде преко Источне Европе до Турске.

Каријера Мишел Гуревић почела је пре петнаест година, када је деби албум “Party Girl” – иначе снимљен и продуциран у њеној спаваћој соби – чудним путевима интернета освојио публику широм планете. Ова ћерка балерине из Киров театра и инжењера из Лењинграда, одрастала је слушајући колекцију совјетских и европских плоча својих родитеља из седамдесетих. Спремала се за посао и на крају радила у филмској индустрији десетак година, пре него што је схватила да јој је много лакше да своје “noir” приче кинематографског угођаја претвори у драматичне и заносне баладе, него холивудске блокбастере.

На новој турнеји промовише албум који је објављен 2020, али због пандемије није нигде концертно представљен. И то је, на неки начин, симбол овог смутног времена, кога фаталистичке композиције Мишел Гуревић тако сјајно описују. Улазнице су у продаји на Ticket Vision благајни у ДОБ-у и онлајн, по цени од 1500 РСД.

Подели вест