Nataleé (promo photo by Marko Dasic).jpg
Марко Дашић

Марко Дашић

Музички програм

ЗВУК У СТАЛНОЈ ПРОМЕНИ: Велики београдски концерт бенда Nataleé 12. маја у Дому омладине!

21.03.2023.

ЗВУК У СТАЛНОЈ ПРОМЕНИ: Велики београдски концерт бенда Nataleé 12. маја у Дому омладине!
Величина слова

Након четири године вредног рада из ког се родио албум првенац под називом „Освести се”, током којих сте имали прилике да слушате девет аутентичних нумера, коначно је дошао ред за велики београдски концерт „Nataleé" у Дому омладине Београда: 12. маја од 21 час у сали Американа.

Где се одржава

Дом омладине Београда, сала Американа


Када се одржава

12. мај


Биће то симболични завршетак циклуса којим се бенд опрашта од нечег старог и иде у сусрет новим сингловима са будућег другог албума. Nataleé ће наступити у пуном седмочланом саставу предвођеном јединственом и изузетно талентованом Наталијом Рајковић. Овом приликом представиће се и предиван гостујући бенд из Ниша по имену Toxirro, чија је лидерка харизматична Тамара Стојановић.

Београдски састав Nataleé настао је у децембру 2018. године. Своју музичку каријеру, Наталија Рајковић, започела је као кантауторка што се временом развило у сложени састав који даје еклектичну фузију жичаних инструмената, модерног бита и брас секције. Бенд је за кратко време, након објављеног снимка лајв верзије песме “Брат” у “Софар” продукцији задобио неочекивано много симпатија публике, што је музичке сараднике и пријатеље инспирисало да наставе са даљим радом.

Поред многобројних самосталних концерата у Београду, Nataleé бенд је 2019. године учествовао на телевизијском такмичењу “Bunt Rok Festival” где је промовисао нову песму “Први план” и са њом освојио друго место.  Састав Наталеé чине: Наталија Рајковић (главни вокал и ритам гитара), Луна Шкопеља (бек вокал и клавијатура), Бранислав Драговић (диск џокеј, скреч, ритам машина), Александар Дервишевић (бас гитара), Лазар Одаловић (соло гитара), Душан Муришић (труба) и Андрија Петровић (тромбон).

Оно што овај састав издваја јесте “live loop performance” концепт, који подразумева да се звук на сваком од концерата мења, те музичарима даје извесну слободу и велики простор за импровизацију. Звук који Nataleé бенд ствара можда се не може класификовати у одређени музички жанр, али једно је сигурно – они комбинују жичане инструменте са модерним матрицама и снажном женском енергијом, којом обузимају глас и текстови уникатне Nataleé.

Улазнице су у продаји на Тicket Vision благајни у ДОБ-у и онлајн. Ограничена количина улазница може се набавити по промотивној цени од 1200 РСД. Редовна цена улазница износиће 1500 РСД.

Подели вест