unnamed (42).jpg
промо

промо

Музички програм

КЛАСИЧАН СЕВДАХ И НЕОСЕВДАХ УЗ БЛИСТАВЕ АРАНЖМАНЕ! Диванхана поново у Београду

22.03.2023.

КЛАСИЧАН СЕВДАХ И НЕОСЕВДАХ УЗ БЛИСТАВЕ АРАНЖМАНЕ! Диванхана поново у Београду
Величина слова

Пет година је прошло од последњег београдског наступа групе Диванхана. У међувремену је овај славни севдах састав из Сарајева наставио да обилази европске концертне сале и објављује издања. Диванхана је за нови концерт у Београду одабрала место на ком још није држала концерт: култну МТС дворану, где ће наступити 12. маја с почетком у 20 часова.

Где се одржава

МТС Дворана


Када се одржава

12. мај у 20 часова


Подсетимо, крајем 2021, Диванхана је своје обожаваоце обрадовала новим хитом, „Ћилим”, што је представљало увод у „Заврзламу”. Овај пети албум састава доноси једанаест бисера и велику новину у каријери Диванхане: њихове ауторске нумере, које су својим квалитетом привукле подједнаку пажњу као и препознатљиви, колоритни аранжмани традиционалних песама односно композиција других аутора (Шабан Бајрамовић, Љубиша Стојановић – Лоуис итд).

unnamed (43).jpg
ALBIN MELEZ

Албум „Заврзлама” је одлично прошао код шире публике, медија и стручне јавности, те побрао изузетне рецензије, освојио високе позиције на Топ-листама и отворио врата ка бројним фестивалима и концертима широм региона и Европе: Словенија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Шпанија, Турска, Белгија, Аустрија, Чешка, Мађарска… На листи најбољих албума из 2022. године, по избору чланова панела „Wорлд Мусиц Чартс Еуропе”, албум је заузео трећу позицију, док се на годишњој листи панела „Балкан Wорлд Мусиц Чарт”, нашао на другом месту. Престижни бриртански магазин „Сонглинес” је „Заврзламу” уврстио у 10 најбољих албума у свету!

unnamed (44).jpg
ALBIN MELEZ

По страни од садржајне и атрактивне дискографије, Диванхана је, попут сваког првокласног бенда, најбоља кад се уживо конзумира. Домаћа публика, која је у скорије време присуствовала концертима у Крагујевцу, Гучи, Ужицу, Новом Саду, Алексинцу, Пироту и Нишу, уверила се у моћ и пуну зрелост бенда.

На својим наступима, Диванхана публици пружа класични севдах и неосевдах, затим блиставе аранжмане, изврсну свирку, динамични концертни ток, упечатљиви вокал харизматичне Селме Дроце и, изнад свега, непатворену емоцију, која посетице неизоставно диже на ноге.

Подели вест