Istorijski muzej.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Музички програм

„МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: Трећа сезона циклуса концерата у Историјском музеју Србије

03.04.2023.

„МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: Трећа сезона циклуса концерата у Историјском музеју Србије
Величина слова

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” организују у петак, 7. априла, у 19 часова, концерт камерног ансамбла „Трио феникс”. Реч је о тринаестом концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Камерни ансамбл „Трио феникс” чине флаутисткиње Јелена Шаренац и Јасмина Живић, као и пијанисткиња Ружица Гојковић. На програму су композиције Ијана Кларка, Орнулфа А. Микелсена, Франца Доплера, Роза Трубгера и Бојана Младеновића. Као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког радног дана од 9 до 15 часова. Цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту, односно да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у суботу, 8. априла. Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подели вест