Denis Matsuev 03 foto Evgeny Evtyukhov.jpg
Евгенy Евтyукхов

Евгенy Евтyукхов

Музички програм

ВРХУНСКИ СОЛО КОНЦЕРТ КЛАВИРСКОГ ВИРТУОЗА КОЈИ НЕ СМЕТЕ ПРОПУСТИТИ: Музички див Денис Мацујев изводи највећа дела на Коларцу

10.04.2023.

ВРХУНСКИ СОЛО КОНЦЕРТ КЛАВИРСКОГ ВИРТУОЗА КОЈИ НЕ СМЕТЕ ПРОПУСТИТИ: Музички див Денис Мацујев изводи највећа дела на Коларцу
Величина слова

На сцени МТС дворане светски познат пијаниста Денис Мацујев одржаће велики солистички концерт 8. маја у 20 часова.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

8. мај


Чувени уметник представиће необичан програм под називом “На бис”, који садржи ремек-дела класичне музике од Моцарта и Бетовена до Чајковског и Рахмањинова. Један од најистакнутијих пијаниста нашег времена извешће највећа музичка дела различитих епоха и још једном показати свој јединствени таленат, јер у изведби Мацујева чак и најпопуларнија и често извођена клавирска дела добијају свежу енергију, а њихов смисао нове нијансе.

Денис Мацујев одлучно се попео на музички Олимп победом на XИ Међународном такмичењу “Чајковски” у Москви 1998. године. Исте године музичар је освојио Прву награду на Међународном такмичењу пијаниста у Паризу. По завршетку Московског државног конзерваторијума у категорији фортепијано, Мацујев је одмах стекао светску славу и постао један од најтраженијих пијаниста своје генерације. Лауреат је Награде “Дмитриј Шостакович”, Државне награде Руске федерације за књижевност и уметност, Ордена почасти и осталих престижних награда и звања.

Данас Мацујев наступа у најпознатијим концертним дворанама широм света.

Дениса Мацујева називају дивом класичне музике, генијем клавира, смелим иноватором и пажљивим интерпретатором познатих дела. Радо виђен гост у легендарним концертним дворанама широм света, неизоставни учесник и организатор великих музичких фестивала, стални члан водећих симфонијских оркестара Русије, Европе, Северне Америке и Азије, он увек зна како да одушеви и задиви публику. Сваки његов концерт пун је изванредних импровизација и виртуозних изненађења.

Феномен Денис Мацујев огледа се у његовој непресушној енергији и ретком споју талента, харизме, раскошног шарма и незаустављиве радне дисциплине. И, што је најважније, у његовој тежњи да донесе лепоту и богатство музике сваком слушаоцу.

Улазнице за овај концерт можете набавити на свим продајним местима Ticket Visiona и на www.tickets.rs као и на благајни МТС дворане.

Подели вест