02ceae2003c6de524c0dfaafeed51532_2643638777.JPG
београд.рс

београд.рс

Музички програм

НОВИ МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ У ОКВИРУ ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ": Концерт „Судбина уметника” 27. априла

24.04.2023.

НОВИ МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ У ОКВИРУ ЦИКЛУСА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ": Концерт „Судбина уметника” 27. априла
Величина слова

Историјски музеј Србије и удружење „Unica Аrt” организују 27. априла у 20 часова концерт „Судбина уметника” у Галерији Историјског музеја Србије, 15. концерт у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. На концерту ће наступити сопран Дубравка Несторов уз клавирску пратњу Борислава Несторова.

Где се одржава

Историјски музеј Србије


Када се одржава

27. април


Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и Секретаријата за културу Града Београда. На програму су композиције Станојла Рајичића, Милоја Милојевића, Милана Ђурђевића, Љубице Марић, Константина Бабића, Светислава Божића, Стевана Христића, Стевана Стојановића Мокрањца и Василија Мокрањца. Као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, потребно је да грађани резервишу место путем броја телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова, а цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту, односно да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије у петак, 28. априла. Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”. Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

У Историјском музеју Србије недавно је отворена репрезентативна изложба „Чекајући сталну поставку”, коју грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

Подели вест