za mejl.jpg
промо

промо

Музички програм

ОРКЕСТАР МЛАДИХ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ НА КОЛАРЦУ: Талентовани музичари даће свој допринос обликовању лепше будућности

05.05.2023.

ОРКЕСТАР МЛАДИХ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ НА КОЛАРЦУ: Талентовани музичари даће свој допринос обликовању лепше будућности
Величина слова

Концерт "Earth4All" Оркестра младих Европске уније биће одржан 18. маја 2023. године у 20.30 часова у Задужбини Илије М. Коларца.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Домаћини концерта који се одржава у оквиру ЕУ недеље могућности су Делегација Европске уније у Републици Србији, Европа Ностра и Задужбина Илије М. Коларца. Оркестар младих Европске уније гостује у Београду први пут након више од 40 година.

Најталентованији млади европски музичари, међу којима је и 29 младих музичара из Србије, наступиће у оквиру ЕУ недеље могућности, као и поводом 60 година постојања паневропске организације Европа Ностра. Програм концерта се фокусира на неке од кључних изазова нашег доба, као што су климатске промене и заједништво. Идеја је да се на тај начин истакне утицај културе и европског наслеђа на обликовање разговора о позитивној будућности света.

Оркестру младих ЕУ ће се на концерту придружити и међународно признати виолиниста, Данијел Роланд, и извешће пионирски пројекат [Неизвесна] четири годишња доба Кармен Фикароти - она је на иновативан начин адаптирала Четири годишња доба Антонија Вивалдија с циљем да публици покаже како би пролец́е, лето, јесен и зима могли да звуче 2050. године, уколико не спречимо губитак биодиверзитета.

Кроз дела Ј. С. Баха, Биртвистла и Рајлија, програм концерта даље истражује концепте заједничког лидерства и партиципације. Оркестру младих Европске уније придружиће се и 29 младих талентованих музичара из Србије у изведби чувеног Рајлијевог дела Ин Ц.

Подели вест