Smiljka Isaković.jpg
промо

промо

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВРХУНСКЕ ЧЕМБАЛИСТКИЊЕ: Смиљка Исаковић, „прва дама чембала“ наступа у Гварнеријусу

11.05.2023.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВРХУНСКЕ ЧЕМБАЛИСТКИЊЕ: Смиљка Исаковић, „прва дама чембала“ наступа у Гварнеријусу
Величина слова

Чембалисткиња Смиљка Исаковић одржаће концерт у Установи културе „Гварнеријус” у четвртак, 11. маја, с почетком у 20 часова, којим ће обележити 40 година на концертној сцени!

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

11. мај


Виртуозна уметница, коју инострана и наша стручна критика назива „Краљицом чембала“ и „Првом Дамом чембала“, извешће дела Берда, Персела, Купрена, Сеиксаса, Карваља, Скарлатија, Гарсије Лорке, Темелиса, Теодоракиса и Ксархакоса. 

Смиљка Исаковић магистрирала је два инструмента: клавир на ФМУ у Београду и Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви, и чембало на Краљевском Конзерваторијуму у Мадриду. Наступала је широм Европе, у САД, Јужној Америци, на Исланду и на Куби, увек са одличним критикама. У бившој Југославији је редовно свирала на свим великим фестивалима, а сада и широм Србије, носећи своје чембало. Снимила је неколико носача звука за издавачке куће у земљи и САД, а њени снимци налазе се у медијским кућама у земљи и иностранству. Докторирала је на примени менаџмента у музичко-сценским
уметностима. Смиљка Исаковић пише текстове за различите медије и до сада је објавила четири књиге.

Улаз на концерт је слободан уз обавезне резервације због ограниченог броја места путем имејла [email protected] или телефона 066/8028-368.

Подели вест