unnamed (4).jpg
промо

промо

Музички програм

БЛИЖИ СЕ ДОЛАЗАК НАЈТРАЖЕНИЈЕ СВЕТСКЕ ПИЈАНИСТКИЊЕ: Сензуална уметница Лола Астанова наступа ускоро у Београду

23.05.2023.

БЛИЖИ СЕ ДОЛАЗАК НАЈТРАЖЕНИЈЕ СВЕТСКЕ ПИЈАНИСТКИЊЕ: Сензуална уметница Лола Астанова наступа ускоро у Београду
Величина слова

Ближи се долазак светски познате пијанисткиње Лоле Астанове у Београд. Америчка уметница наступиће за мало више од две недеље, 01. јуна у мтс Дворани, а београдска публика с нестрпљењем ишчекује наступ Астанове, познате по иновативном аудио-визуелном перформансу на клавиру, екстремном броју пратилаца на друштвеним мрежама и обожавалаца.

Где се одржава

мтс Дворана


Астанова која сада важи за једну од најтраженијих пијанисткиња широм света, почела је свој музички пут са само осам година, да би до данас постигла, како је критичари описују „врхунску клавирску технику у комбинацији са дубоком музичком сензуалношћу и јединственим осећајем за моду“.

Извођењем оригиналних концерата класичне музике и сарадњом са најбољим оркестрима и музичарима, Астанова је освојила срца љубитеља клавира у сваком кутку планете, а ретко ко остаје имун на њену жељу да сваки њен наступ, како и сама описује "буде једна посебна елегантна и страствена љубавна веза са клавиром".

Лола важи за уметницу са веома узбудљивом музичком каријером, уклапајући се у дефиницију савременог виртуоза. Наступала је са интернационално признатим музичарима, међу којима су Андреа Бочели, Ал Ди Меола, 2 Челлос, Марко Антоније, као и Давид Фостер, а власница је и великог броја признатих музичких награда.

Због свега наведеног, Лола Астанова и на Инстаграму важи за једну од најпрегледанијих класичних музичара на свету у периоду од 2018. до 2021. године.

Подели вест