BEOBALET - KOLARAC - 2022..jpg
Беобалет архива

Беобалет архива

Музички програм

У ОКВИРУ МАГИЧНОГ КОНЦЕРТА НАСТУПИЋЕ 100 БАЛЕРИНА: Класични балет са елементима фантазије биће изведен на Коларцу

07.06.2023.

У ОКВИРУ МАГИЧНОГ КОНЦЕРТА НАСТУПИЋЕ 100 БАЛЕРИНА: Класични балет са елементима фантазије биће изведен на Коларцу
Величина слова

БеоБалет гала концерт под називом „Школа магије" одржаће се у суботу, 10. јуна у 19 часова на великој сцени Коларчеве задужбине.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

10. јун


Биће то прилика да публика ужива у маестралном извођењу 20 кореографија и варијација из класичног балета „Жар птица" које се преплићу са сценама из познатог књижевног серијала „Хари Потер". У оквиру овог магичног концерта натупиће преко 100 балерина, узраста од 3 до 15 година, уз специјалне музичке госте.

Концерт уноси елементе фантазије у класичан балет са циљем да подстакне децу да сањају и верују у магију, чаролију и себе. Основа овог балета је на први поглед заводљива магична прича, која заправо даје најважније лекција о животу - како је у реду да смо другачији, да свако дете треба да пронађе своју аутентичну супер моћ, да прихватимо различитост, учи нас о пријатељству и томе да је љубав најјача сила која постоји.

БеоБалет балерине наступиће на великој сцени Коларчеве задужбине. Заједно упознајемо "храм уметности" и биографију Илије М. Коларца, чијом вољом је настала задужбина. Коларац је 1878. године све што је имао оставио свом народу за ширење науке и културе.

Подели вест