shutterstock_738539140.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

НЕСВАКИДАШЊИ ПРОГРАМ КИНЕСКЕ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ: Наставак четврте сезоне циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

03.02.2024.

НЕСВАКИДАШЊИ ПРОГРАМ КИНЕСКЕ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ: Наставак четврте сезоне циклуса концерата „Музиком кроз музеј”
Величина слова

Историјски музеј Србије и Удружење „Unica Art” позивају грађане на концерт камерног ансамбла „Дуо 95”, који ће се одржати у четвртак, 8. фебруара, са почетком у 20 часова.

Где се одржава

Историјски музеј Србије


Када се одржава

8. фебруар


То ће бити седми концерт у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” којим се циклус наставља и у 2024. години. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Камерни ансамбл „Дуо 95”, који чине виолинисткиња Кристина Булат и пијаниста Иван Радосављевић, извешће несвакидашњи програм кинеске класичне музике. Поред познатог и у Кини веома популарног виолинског концерта „Лептири љубавници”, на програму су композиције „Пролећни фестивал” и „Пастирска песма”. Као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту у обавези су да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије. Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије налазе се и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”. Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, у сали су у посебној витрини изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара. Подсећају да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку” и њен тематски додатак, затим гостујућа изложба Музеја Републике Српске из Бањалуке под називом „Орао, лав и крин – Хералдика средњовековних српских земаља”, које заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

Подели вест