Marcin Patrzalka Guitar Art Festival 2024.jpg
Гитар Арт Фествал

Гитар Арт Фествал

Музички програм

ОН УМЕ ДА НАТЕРА ГИТАРУ ДА ШАПУЋЕ, ПЛАЧЕ И ПЕВА: Марцин нова гитарска звезда стиже у Београд на Гитар Арт Фест

22.04.2024.

ОН УМЕ ДА НАТЕРА ГИТАРУ ДА ШАПУЋЕ, ПЛАЧЕ И ПЕВА: Марцин нова гитарска звезда стиже у Београд на Гитар Арт Фест
Величина слова

Након распродатих концерата и огромног успеха његових турнеја по Америци, Јапану, Канади и Европи, нова гитарска звезда и највећи таленат нашег времена Марцин стиже по први пут у Београд! Концерт ће се одржати 16. маја у МТС дворани у оквиру 25. Гитар Арт Фестивала.

Где се одржава

МТС дворана


Када се одржава

15. мај


Марцин је гитариста, композитор и уметник који избегава круте оквире и ствара потпуно нову дефиницију гитарске музике. Марцин комбинује најпознатије класичне аранжмане, обраде савремених песама и своје ауторске композиције, то је музичко путовање од Бетовенове Пете симфоније, преко Кашмира Лед Цепелина, до виртуозних оригиналних композиција.

Марцин, један је од најнеобичнијих виртуоза на гитари нашег времена. У његовој комбинацији фингерстајла, перкусија и фламенко технике, он поново измишља гитару као инструмент неограничених могућности. На београдски концерт Марцин долази са моћном подршком виолине, баса и бубњева који га прате на турнеји.

Марцин је феномен који је очарао свет, његов утицај и популарност вртоглаво расту. Он је нова гитарска звезда и заслужено је стекао светску популарност, милионске прегледе и највећу онлине публику. Његови снимци, енергично свирање и револуционарно комбиновање стилова остварили су стотине милиона прегледа. Он је почео да свира гитару са десет година и убрзо је постигао изузетан успех на локалним и интернационалним такмичењима класичне гитаре. Марцин је први пут доспео у жижу јавности 2015. године освајањем најпрестижнијег телевизијског талент шоуа у Пољској. Након локалног успеха, са свега 16 година објавио је свој независан деби албу. 

Марцин долази специјално на јубиларно 25. издање Гитар Арт Фестивала, који ће се одржати од 15. до 19. маја у Београду. Током пет фестивалских дана одржаће се 10 великих концерата на више локација у Београду. Београд још једном постаје гитарска престоница коју ће посетити преко 300 гитариста из целог света и 11 делегација земаља Југоисточне Европе.

Улазнице су у продаји у оквиру продајне мреже ticket.rs и на благајни МТС дворане.

Подели вест