unnamed (1).jpg
Марина Пешић

Марина Пешић

Музички програм

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ЈЕДАН ОД НАЈПРЕСТИЖНИЈИХ МУЗИЧКИХ ФЕСТИВАЛА: „Београдско пролеће“ је највећи сусрет неафирмисаних и познатих аутора, српски Сан Ремо

26.02.2024.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ЈЕДАН ОД НАЈПРЕСТИЖНИЈИХ МУЗИЧКИХ ФЕСТИВАЛА: „Београдско пролеће“ је највећи сусрет неафирмисаних и познатих аутора, српски Сан Ремо
Величина слова

Наставља се традиција одржавања престижног Фестивала забавне и поп музике „Београдско пролеће“, који ће ове године бити одржан 20. априла, трећи пут , од обнављања 2022. године, а конкурс за ауторе поп и забавних композиција отворен је од данас 26. фебруара до 15. марта.

Када се одржава

20. април


Заинтересовани могу да конкуришу путем веб адресе [email protected], а све додатне информације о рађању и историјату фестивала, као и о победницима обоновљеног фестивала проших година доступне су и на сајту www.beogradskoprolece.rs.

Очекује се да ће познати музички фестивал, који је после дугог низа година "поново рођен" на месту своје колевке, некадашње Дворане Дома синдиката, и ове године пробудити велико интересовање неафирмисаних аутора, али и већ познатих музичких имена.  Подсетимо, прошлогодишњи победник фестивала гласовима публике била је Тијана Богићевић са композицијом „Крила од дима“, док су друго и треће место гласовима публике су однели Ади Шоше и композиција „Пусто острво“ и Исак Шабановић с нумером „Свакој сам по нешто дао“.

Пре тачно 63 године - 17. априла 1961. године на сцени Дворане дома синдиката, почео је свој гламурозни живот тадашњи престижни фестивал забавне музике „Београдско пролеће“, који је сматра се био пандан тадашњем Опатијском фестивалу, као и Италијанском фестивалу у Сан Рему.

Подели вест