Orthodox Celts - foto Mikica Andrejić.jpg
Микица Андрејић

Микица Андрејић

Музички програм

„СРПСКИ ИРЦИ” СЕ 32. ПУТ ВРАЋАЈУ У ОМИЉЕНИ КОНЦЕРТНИ ПРОСТОР: Група Ортодокс Келтс наступа у Дому омладине, публику традиционално очекује експлозија емоција

05.03.2024.

„СРПСКИ ИРЦИ” СЕ 32. ПУТ ВРАЋАЈУ У ОМИЉЕНИ КОНЦЕРТНИ ПРОСТОР: Група Ортодокс Келтс наступа у Дому омладине, публику традиционално очекује експлозија емоција
Величина слова

„Српски Ирци” се 32. пут враћају у омиљени концертни простор, да 17. марта у сали Американа Дома омладине Београда одрже велики концерт, на којем ће извести свима драге, добро познате хитове, из своје дуге и успешне каријере!

Када се одржава

17. март


Група „Ортодокс Келтс основана је 1992. године, а први концерт на Дан Светог Патрика одржали су 1993, те носе титулу бенда са најдужом специфичном музичком традицијом у овдашњем рокенролу – Келти су једини бенд који од свог настанка сваке године на исти дан одржава концерт. Ради се о јединственој прослави ирске културе и њених веза са Балканом, која има изузетно верну публику, увек спремну за специјалне коореографије током извођења познатих песама!

„Постоје датуми који су појединцима свакако значајнији од других, али установити традицију која је везана за одговарајући датум, до тада потпуно обичан, практично ни из чега, и подићи је на ниво од значаја за хиљаде људи је, можда, наш највећи успех за свих ових тридесетак година колико Келти постоје и раде. Дакле, та традиција, најдужа у српском и југословенском рокенролу, је нешто чему се увек окрећемо са посебним усхићењем и радошћу, па ће тако да буде и 2024. године, 32. пут заредом.”, поручује Аца Келтик, фронтмен Келта, и додаје: „Поготово што ћемо мало да се вратимо и коренима јер је 30. годишњица изласка нашег албума првенца, што смо загледани у најскорију будућност када ћемо ту концертну атмосферу коначно уобличити на винилном носачу звука, и што имамо и (не)мало изненађење за све наше фанове уочи саме Сент Патрикс Деј турнеје, али о томе не смем да вам кажем ништа осим: пратите медије! Видимо се у 17. марта у Дому омладине Београда!”

Својим фуриозним и експлозивним наступом, као и посебно емотивном интеракцијом са публиком, одушевљавају већ генерације слушалаца. Негујући традицију ирске музике, аутентичан стил и близак однос са фановима, Келти представљају препознатљив и јединствен музички феномен на овим просторима. Управо из тог разлога, бенд је једна од наших највећих концертних атракција, што потврђују сваким својим наступом, ево већ више од три деценије.

Улазнице по цени од 1800 РСД су у продаји на Благајни ДОБ, путем eFinity мреже и онлајн.

Подели вест