9639580471668e4f62eb102ba1e6a45c_1803922081.JPG
промо

промо

Музички програм

ГОСТОВАЊЕ РУМУНСКОГ УМЕТНИКА КОЈИ ЈЕ ПРОГЧАШЕН ЗА НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈЕГ У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ: Четврта сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

07.03.2024.

ГОСТОВАЊЕ РУМУНСКОГ УМЕТНИКА КОЈИ ЈЕ ПРОГЧАШЕН ЗА НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈЕГ У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ: Четврта сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј”
Величина слова

Концерт румунских музичара Себастијана Манинга и Виктора Парауа одржаће се у уторак, 12. марта у 20 часова, саопштено је из Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

На програму десетог концерта у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Фрица Крајслера, Јохана Себастијана Баха, Антоњина Дворжака, Еугена Исаије, Џорџа Енескуа и Хенрика Вијењавског, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен и наступима музичких талената. Након изванредних концерата младих уметника у претходном периоду, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним виолинистом Себастијаном Манингом, који је проглашен за најперспективнијег младог музичара источне Европе.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту морају да резервишу место на телефон 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије налазе се и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”, наводи се у саопштењу.

Подели вест