shutterstock_1642460119.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

КОНЦЕРТ УЧЕНИКА ВИОЛИНЕ ШКОЛЕ ЗА МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ ИЗ ЋУПРИЈЕ: На програму дела Менделсона, Сука, Шпора, Вагнера, Глук - Крајслера, Вијетана и Синдинга, улаз је слободан

11.04.2024.

КОНЦЕРТ УЧЕНИКА ВИОЛИНЕ ШКОЛЕ ЗА МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ ИЗ ЋУПРИЈЕ: На програму дела Менделсона, Сука, Шпора, Вагнера, Глук - Крајслера, Вијетана и Синдинга, улаз је слободан
Величина слова

У понедељак, 15. априла у 19 часова у Установи културе Гварнеријус, концерт ће одржати троје најбољих младих виолиниста Школе за музичке таленте у Ћуприји, из класе професора Божидара Радосављевића: Даница Вукелић, Јелена Трипковић и Ариф Кобилић.

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

15. април


Уз клавирску сарадњу Катарине Николић, млади таленти извешће виртуозан програм и дела Менделсона, Сука, Шпора, Вагнера, Глук - Крајслера, Вијетана и Синдинга. Улаз је слободан а места се могу резервисати [email protected] или телефоном 0668028368.


Даница Вукелић (Београд, 2009.) ученица је Школе за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Божидара Радосављевића од 2022. године. Добитница је бројних награда на такмичењима, као што су: Републичко такмичење Заједнице музичких и балетских школа Србије, „Интернационални сусрети виолиниста“ у Сремским Карловцима, Отворено школско такмичење гудача „Владимир Ђорђевић“ у Београду, „Млади виртуоз“ у Београду… Осим солистистички, успешно наступа и у ансамблима камерне музике. Сарађивала је са Дечијом филхармонијом.

Ариф Кобилић (Травник, 2007.) музичко образовање започиње са непуних осам година и остварује прве награде на такмичењима: Отворено Федерално такмичење ученика и студената у Читлуку (2017.); Интернационални фестивал музике „Примавера“ у Бијељини (2018.). Са десет година наступио је као солиста са Симфонијским оркетром „Мостар’ у Мостару. Од септембра 2018. наставља музичко образовање у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Божидара Радосављевића. Носилац је бројних награда и признања, међу којима се издвајају прве награде на следећим такмичењима: Међународно такмичење „Арт оф Стрингс“ у Крагујевцу (2018.), Отворено школско такмичење гудача „Владимир Ђорђевић“ у Београду (2019.), Фестивал гудача  „Стрингфест“ у Сремској Митровици (2019.), Међународно такмичење младих виолиниста „Крежма“ у Винковцима, у Хрватској (2019.), Републичко такмичење заједнице музичких и балетских школа Србије у Београду (2021. и 2023.), „Интернационални сусрети виолиниста“ у Сремским Карловцима (2022. и 2023.).


Јелена Трипковић (Ћуприја, 2009.) прве музичке кораке започиње у дечијем хору са пет година. Са шест година почиње да стиче музичко образовање на виолини у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Божидара Радосављевића. Са седам година почиње да наступа на концертима, а са осам и на такмичењима. Освојила је највише награде на следећим такмичењима: Републичко такмичење Заједнице музичких и балетских школа у Београду, Међународно такмичење гудача у Нишу, „Интернационални сусрети виолиниста“ у Сремским Карловцима, уз специјалну награду „Ружица Ковач“, Отворено школско такмичење гудача „Владимир Ђорђевић“ у Београду, Међународни фестивал гудача „Стрингфест“ у Сремској Митровици, „Арт оф Стрингс“ у Крагујевцу, Међународно такмичење младих виолиниста ,,Крежма“ у Винковцима, у Хрватској… Похађала је мајсторске курсеве код реномираних професора Надежде Токарјеве (Русија) и Марка Јосифоског (ФМУ). У децембру 2023. године је наступила као члан Симфонијског оркестра ФМУ на концерту у Великој сали Задужбине Коларца, диригент Весна Шоуц. Уједно – Јелена је и ученица другог разреда соло певања у Музичкој школи Душан Сковран“ у Ћуприји, где такође осваја бројне награде.

Danica Vukelić, Arif Kobilić i Jelena Tripković - Gvarnerijus promo.jpg
Гварнеријус промо

Подели вест