koncert 238323052
shutterstock

shutterstock

Музички програм

БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ ПРОСЛАВЉАЈУ ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ: Концертом у МТС дворани обележавају 40 година бенда

15.04.2024.

БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ ПРОСЛАВЉАЈУ ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ: Концертом у МТС дворани обележавају 40 година бенда
Величина слова

МТС дворана угостиће љубитеље једне од највољењих домаћих рок група. Бајага и Инструктори ће у недељу 21. априла, обележити 40 година од изласка чувеног албума ‘Позитивна географија’. Самим тим, Бајага и Инструктори прослављају и четири деценије заједничког рада.

Где се одржава

МТС дворана, Дечанска 14


Када се одржава

21. април


Бајага и Инструктори, једна од највољенијих рок група праве концерт у недељу 21. априла, како би прославили 40 година заједничког рада. Толико година је прошло, али мелодије Позитивне географије још увек делују свеже и посебне. Брзе и „заразне“ песме као што су ‘Берлин’, ‘Мали слонови’ и ‘Лимене трубе’ употпуњене су са љубавним, сада већ, класицима ‘Тамара’ и ‘Пољуби ме’. Наведене песме, уз остатак албума винуле су Бајагу међу највеће музичке звезде где се и даље налази. Верни љубитељи овог састава чуће причу о свакој песми, тј. како је и зашто написана.

Бајага и Инструктори наступају заједно од 1984. године. Момчило Бајагић је после одласка из групе ‘Рибља Чорба’, у којој је био „само“ гитариста, оформио нови рок састав желећи да као фронтмен у потпуности прикаже и употреби свој раскошни таленат. У томе је и успео. Врло брзо, већ са поменутим албумом првенцем, бенд је стекао велику популарност широм тадашње СФРЈ. Уследила су нова студијска издања која су тај успех додатно потврдили. Данас, он и његови Инструктори су симбол домаће рок сцене.

Инструкторе чине Александар Саша Локнер, (клавијатуре), Жика Миленковић и Марко Њежић (гитара), Мирослав Цветковић (бас-гитара) и Чеда Мацура (бубњеви). Верујемо да ће заједно са Бајагом приредити рођенданско вече за памћење. Цене улазница износе 3000, 3500, 4000 и 4500 динара, а можете их обезбедити на благајни или званичном сајту МТС дворане или путем Тицкетс сервиса.

Подели вест