post.JPG
промо

промо

Музички програм

РЕМЕК-ДЕЛА КЛАВИРСКЕ ЛИТЕРАТУРЕ НА КОЛАРЦУ: Концерт руске пијанисткиње Зарине Шиманскаје

30.04.2024.

РЕМЕК-ДЕЛА КЛАВИРСКЕ ЛИТЕРАТУРЕ НА КОЛАРЦУ: Концерт руске пијанисткиње Зарине Шиманскаје
Величина слова

Руска пијанисткиња Зарина Шиманскаја 22. јуна у 20 часова премијерно наступа на Коларцу када ће се представити ремек-делима клавирске литературе.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

22. јун


Концерт који се одржава у оквиру циклуса Коларац твој свет музике, обухватиће композиције 'L'isle joyeuse' и четири прелида из Прве свеске Клода Дебисија, предивну балетску свиту 'Жар-птица' Игора Стравинског у транскрипцији за клавир Гвида Агостија, као и монументалну Сонату у ха-молу Франца Листа.

Зарина Шиманскаја наступала је широм Русије, Европе и Азије као солиста и камерни музичар.

Шиманскаја је сарађивала са бројним реномираним оркестрима, а репертоар одражава њена широка интересовања за истраживање и тумачење музичке литературе, и креће се од Концерта за клавир бр. 1 Чајковског и Моцартовог де-мол концерта, до дела Френка Мартина, Алфреда Шниткеа, Игора Стравинског…

Образована у руској (код проф. Нине Серегине у Санкт Петербургу) и европској традицији (Евгениј Корољов на Hochschule für Мусик унд Teater у Хамбургу), наставила је да усавршава свој занат на мајсторским курсевима код уметника као што су Арије Варди, Алексеј Љубимов, Леонид Брумберг, Стивен Ковачевић и Александар Торадзе.

Лауреат је бројних међународних пијанистичких такмичења и уметник Московске филхармоније од 2022 године.

Подели вест