marialy pacheco.png
промо

промо

Музички програм

ПИЈАНИСТКИЊА И КОМПОЗИТОРКА МАРИЈАЛИ ПАЧЕКО ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Спој кубанске традиције, џеза и класичне музике задивљује публику широм света

13.05.2024.

ПИЈАНИСТКИЊА И КОМПОЗИТОРКА МАРИЈАЛИ ПАЧЕКО ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Спој кубанске традиције, џеза и класичне музике задивљује публику широм света
Величина слова

Кубанска џез пијанисткиња и композиторка Маријали Пачеко 1. јуна у 20 часова премијерно наступа у Београду, у оквиру Коларчевог циклуса Артист Лоунге.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

1. јун


Ова сјајна пијанисткиња долази у Србију у оквиру европске турнеје „Мари ен Мајо" током које ће гостовати и у Аустрији, Италији и Шпанији. 

Рођена 1983. године у Хавани у породици музичара, Маријали веома рано почиње да свира клавир. Завршава конзерваторијум са 19 година, а потом студира и композицију. Од 2004. живи у Немачкој где гради међународну каријеру, наступајући као солиста или са својим триом. Маријали је 2012. постала прва жена лауреат пијанистичког такмичења на Џез фестивалу у Монтреу. Тренутно живи у Бризбејну. 

Њена музика представља изузетан спој кубанске традиције, џеза и класичне музике. Она оживљава клавир захваљујући великом таленту за истанчану импровизацију. Маријалини наступи остављају без даха. Сјајна уметност, јединствен стил и магично извођење, неки су од коментара након њених концерата.

Кубанска уметница наступа у оквиру пројекта Артист Лоунџ: циклуса концерата у Фоајеу Коларца, између стубова, који је усмерен на савремене музичке жанрове, намењене љубитељима и познаваоцима музичке уметности, редовној концертној публици, као и професионалним музичарима. Ограничен број улазница је у продаји на билетарници Коларца и онлајн.

Подели вест