shutterstock_310517399.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

ВЕЧЕ МУЗИКЕ ФИЛИПА ГЛАСА У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ: . Концерт је део програма Девете међународне конференције „Минималистичка прожимања”

16.05.2024.

ВЕЧЕ МУЗИКЕ ФИЛИПА ГЛАСА У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ: . Концерт је део програма Девете међународне конференције „Минималистичка прожимања”
Величина слова

Водећи београдски музичари, пијаниста Владимир Милошевић и виолончелиста Немања Станковић, добитници Награде града Београда „Деспот Стефан Лазаревић” за 2023. годину за музичко и музичко-сценско стваралаштво, као чланови Клавирског трија „Корда” представиће се новим концертним програмом 1. јуна у сали Београдске филхармоније.

Где се одржава

Београдска филхармонија


Изводиће музику славног америчког композитора Филипа Гласа. Концерт је део програма Девете међународне конференције „Минималистичка прожимања”, која се ове године први пут одржава у Београду и уопште у Југоисточној Европи.

Захваљујући својим операма, као што је „Ајнштајн на плажи”, која је са великим успехом изведена 1976. године на десетом Битефу, као и сарадњи са бројним уметницима, међу којима су Леонард Коен и Дејвид Боуви, те филмској музици која укључује номинацију за награду „Оскар” за филм „Сати”, Филип Глас (1937) извршио је изузетан утицај на музички и интелектуални живот нашег доба. На програму концерта су нека од најпознатијих Гласових остварења, оригинално писана или аранжирана за ове инструменте, као што су одломци свите „Glassworks”, нумере из музике за филм „Сати”, Етиде за клавир и „Songs & Poems” за виолончело.

Конференцију „Минималистичка прожимања”, која ће угостити око стотину делегата из целог света, организују Српска академија наука и уметности, Музиколошки институт САНУ, Друштво за минималистичку музику, Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ и Музичка школа „Мокрањац” из Београда. Конференцију и концертни програм подржали су Град Београд – Секретаријат за културу, Министарство културе и Министарство науке, технолошког развоја и иновација, СОКОЈ, Универзитет Емори из Атланте (Џорџија, САД) и Европска комисија путем програма „Еразмус плус”.

Улазнице за концерт по цени од 700 динара се продају на благајни сале Београдске филхармоније, као и онлајн путем сајта www.bgf.rs

Извор: Беоинфо

Подели вест