Aleksandra Vrebalov -Gvarnerijus promo.jpg
УК Гварнеријус промо

УК Гварнеријус промо

Музички програм

АУТОРСКО ВЕЧЕ СРПСКЕ КОМПОЗИТOРКЕ ИМПРЕСИВНЕ МЕЂУНАРОДНЕ КАРИЈЕРЕ: Александра Вребалов наступа у Гварнеријусу

20.05.2024.

АУТОРСКО ВЕЧЕ СРПСКЕ КОМПОЗИТOРКЕ ИМПРЕСИВНЕ МЕЂУНАРОДНЕ КАРИЈЕРЕ: Александра Вребалов наступа у Гварнеријусу
Величина слова

У среду, 22. маја 2024. године, с почетком у 20 часова, у Установи културе Гварнеријус биће одржано ауторско вече познате српске композиторке импресивне међународне каријере, добитнице престижне награде Громајер (Грањемеyер Ањард) Александре Вребалов.

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

22. мај


Ауторско вече почеће концертом на којем ће наступити пијанисткиња Нада Колунџија, хармоникаш Бранко Џиновић, челиста Александар Латковић, певач Драшко Аџић, Ђорђе Нешић на хармонијуму, трубач Влада Јовановић и контрабасиста Бобан Стошић, а на програму су камерне композиције Александре Вребалов.

Након концерта посетиоце очекује разговор са ауторком, који ће водити музиколог Соња Маринковић. Улаз је слободан уз обавезне резервације мејлом [email protected] или телефоном 0668028368.
Александра Вребалов родом из Новог Сада, остварила је фасцинантну каријеру широм света. Већина њених композиција настала је на позив водећих културних и музичких институција из Србије и иностранства, попут Карнеги хола, Краљевске музичке академије у Лондону, Оркестра забрањеног града Пекинга, Харвард/Фром Фондације (САД), Универзитета Беркли (САД), Београдске филхармоније и Српског народног позоришта у Новом Саду и других. Учествовала је на бројним уметничким резиденцијама, семинарима и радионицама које су обрађивале њен рад. Добитница је преко двадесет међународних признања!

Подели вест