OLEG POHANOVSKI - Gvarnerijus promo.jpg
Гварнеријус промо

Гварнеријус промо

Музички програм

КОНЦЕРТ И МАЈСТОРСКИ КУРС САВРЕМЕНОГ ПАГАНИНИЈА У ГВАРНЕРИЈУСУ: Олег Похановски наступа уз клавирску пратњу Наталије Младеновић, улаз БЕСПЛАТАН

30.05.2024.

КОНЦЕРТ И МАЈСТОРСКИ КУРС САВРЕМЕНОГ ПАГАНИНИЈА У ГВАРНЕРИЈУСУ: Олег Похановски наступа уз клавирску пратњу Наталије Младеновић, улаз БЕСПЛАТАН
Величина слова

У уторак, 04. јуна 2024. (с почетком у 20 часова) посетиоце Гварнеријуса очекује концерт светског виолинског виртуоза, једног од најбољих виолиниста данашњице - Олега Похановског!

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

4. јун


Уметник, којег критичари често пореде с Паганинијем, добитник златне медаље на престижном Међународном такмичењу Гранд Маестро, наступиће уз клавирску сарадњу Наталије Младеновић, а на програму концерта су виртуозна дела Шопена, Глијера, Баха, Штрауса, Грига, Ирене Полдовски, Голдмарка, Равела и Антонија Бацинија.

Маестро Похановски, који је изузетно посвећен и успешан и у педагошком раду, одржаће бесплатне мајсторске курсеве за студенте и ученике виолине у суботу, 1. јуна (од 12-18 часова) у Гварнеријусу. Заинтересовани се могу пријавити мејлом [email protected].

Канадски виолиниста руског порекла Олег Похановски оличење је виртуозности и један од најбољих виолиниста данашњице. Одржао је више од 2000 концерата као солиста и камерни музичар, овенчан је бројним наградама, признањима и похвалама критике. Критичари га често пореде с легендарним Паганинијем, хвалец́и његово извођење као „бриљантно”, „феноменално”, „изванредно”… Похановски је и пијаниста, аранжер и музички педагог. Током своје импресивне каријере аранжирао је више од 200 комада за различите инструменте, укључујуц́и виолину и клавир.

Изузетна посвећеност инструменту и изванредна техника свирања донеле су му главне награде на десет престижних међународних виолинских такмичења.

Похановски је члан клавирског трија Бореалис, са виолончелисткињом Мином Роуз Чанг и пијанисткињом Џудит Келер Сиберт. Такође, веома је ангажован и као педагог и тренутно је професор виолине на Универзитету Манитоба (Винипег, Канада).

Улаз на концерт је слободан уз обавезне резервације мејлом [email protected] или телефоном 066/8028368.

Подели вест