Big bend FMU foto Tanja Maksimov.jpg
Тања Максимов / Дом омладине Београда

Тања Максимов / Дом омладине Београда

Музички програм

НОВЕ ЏЕЗ НАДЕ: Концерт студената ФМУ у Дому омладине Београда

31.05.2024.

НОВЕ ЏЕЗ НАДЕ: Концерт студената ФМУ у Дому омладине Београда
Величина слова

У недељу, 9. јуна 2024. од 19 часова у Великој сали Дома омладине представиће се мали и средњи ансамбли из сваке године основних студија, који програм припремају под менторством професора (Лука Игњатовић, Драган Ћалина, Новак Мијовић, Иван Илић, Милан Николић), док ће у другом делу концерта наступити Биг бенд ФМУ, под вођством Владимира Николова.

Где се одржава

Дом омладине Београда


Када се одржава

9. јун


Дом омладине Београда и Факултет музичке уметности настављају сарадњу на представљању нових џез нада широј публици, у оквиру концерата студената Катедре за џез и популарну музику на крају сваког семестра. Улазнице по цени од 400 РСД су у продаји на Благајни ДОБ, путем eFinity мреже и онлајн.

Програм је састављен од различитих стилова и епоха џеза, уз оригиналне композиције студената Катедре за џез и популарну музику. Уз Биг бенд наступају и вокални солисти као и вокални ансамбл, изводећи композиције и аранжмане из пера великих мајстора, као што су Квинси Џонс, Бил Витерс, Бени Голсон. Додатан куриозитет је нова композиција за вокални ансамбл и Биг бенд Владимира Николова, омаж музици Антонија Карлоса Жобима.

Катедра за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду је основана 2012. године. Њени чланови су Владимир Николов (шеф катедре), Александар Цветковић (шеф одсека), Лука Игњатовић, Драган Ћалина, Весна Петковић, Новак Мијовић, Вања Кеврешан, Сава Милетић, лван ллић, Милан Николић и Анђелко Ступар. Као гостујући професори до сада су ангажовани бројни истакнути џез уметници, међу којима су Џонатан Крајсберг, Мишел Хендрикс, Симон Рихтер, Кристин и лнгрид Јенсен, Имануел Вилкинс, Лејла Марсијал.

Дом омладине Београда, као институција која од 1971. године организује Београдски џез фестивал – најстарији и међународно најугледнији српски џез фестивал, континуирано ради на промоцији џез музике као уметничке форме и даје подршку српској џез сцени, посебну пажњу поклањајући младим талентима.

Подели вест