Aleksandr Knjazev Gvarnerijus promo.JPG
Александр Књазев
Гваренруијус промо

Александр Књазев
Гваренруијус промо

Музички програм

НАСТУП НАДАРЕНИХ УЧЕНИКА ЦЕНТРАЛНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ПРИ МОСКОВСКОМ ДРЖАВНОМ КОНЗЕРВАТОРИЈУМУ „П. И. ЧАЈКОВСКИ“: Улаз на концерте у Гварнеријусу БЕСПЛАТАН

03.06.2024.

НАСТУП НАДАРЕНИХ УЧЕНИКА ЦЕНТРАЛНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ПРИ МОСКОВСКОМ ДРЖАВНОМ КОНЗЕРВАТОРИЈУМУ „П. И. ЧАЈКОВСКИ“: Улаз на концерте у Гварнеријусу БЕСПЛАТАН
Величина слова

Гости Београда и Гварнеријуса биће изузетно надарени, вишеструко награђивани ученици ове школе, који нижу врхунске успехе на бројним међународним такмичењима: Кузмина Дарја Александровна, Александр Књазев, Уљана Александрова и Елиза Абазјан, који ће за беорадску публику одржати два концерта, у суботу, 8. јуна и у недељу 9. јуна.

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

9. јуна


У суботу 8. јуна на програму су дела Вијетана, Прокофјева, Сен-Санса, Моцарта, Рахмањинова, а у недељу вас очекују нумере Паганинија, Рахмањинова, Сука, Чајковског, Шопене и Равела.

Улаз на оба концерта је слободан уз обавезне резервације путем имејла [email protected] или 0668028368.

Чувена Централна музичка школа при Московском државном конзерваторијуму „П. И. Чајковски” је јединствена образовна установа осмишљена за свеобухватно образовање посебно надарене деце. У њој су се школовали чувени музичари попут Едуарда Грача, Владимира Спивакова, Владимира Ашкеназија, Дениса Мацујева, Николаја Луганског и многих других.

Uljana Aleksandrova Gvarnerijus promo.JPG
Уљана Александрова
Гваренријус промо

Млади уметници долазе у Београд у пратњи професора Александра Ревича, који од 1993. године предаје виолину у московској Централној музичкој школи. Многи његови ученици били су лауреати престижних омладинских међународних такмичења. Био је члан жирија многих омладинских такмичења у Русији. Држао је мајсторске курсеве у градовима Русије, Француске, Грчке, Финске, Норвешке, Републике Кореје. Године 2012. је победио на Сверуском такмичењу „Најбољи наставник Дечје уметничке школе“, док је 2018. одликован Орденом заслуга за отаџбину Првог степена, за велики допринос развоју националне културе, уметности, медија и вишегодишњу успешну делатност.

Prof. Aleksandr Revič.JPG
професор Александар Ревич
УК Гварнеријус промо

Током овог гостовања, проф. Александр Ревич ће, заједно са виолинистом Јуријем Ревичем одржати бесплатан мајсторски курс за студенте и ученике виолине у недељу, 9. јуна (од 11-14 часова) у Гварнеријусу. Заинтересовани се могу пријавити мејлом [email protected]  (пријаве су у току, до попуне места).

Подели вест