LUČINUŠKA - hor.jpg
промо

промо

Музички програм

КОНЦЕРТ „ПЕСМЕ СЛОВЕНСКИХ НАРОДА“: Хор „Лучинушка“ пола века слави братство народа

04.06.2024.

КОНЦЕРТ „ПЕСМЕ СЛОВЕНСКИХ НАРОДА“: Хор „Лучинушка“ пола века слави братство народа
Величина слова

У Културном центру „Чукарица“ у четвртак, 6. јуна са почетком у 19.30 часова, Хор „Лучинушка“ одржаће концерт под називом „Песме словенских народа“.

Где се одржава

Културни центар „Чукарица“


Када се одржава

6. јун


Хор „Лучинушка“ изводи песме на српском, руском, белоруском, чешком и словачком језику. Постоји већ пола века, слави љубав и братство међу народима, наше међусобне везе, промовише толеранцију и све врлине које треба да нас красе. Основао га је проф. др Андреј Тарасјев. Руководство Филолошког факултета Универзитета у Београду подржало је рад хора, тако да је хор од свог оснивања био укључен у образовни процес: кроз неговање музичке традиције словенских народа студенти су лакше и боље савладавали језик, културу и књижевност словенских народа, али се и развијала љубав према њима.

Први наступ одржан је априла 1973. године на књижевном скупу, посвећеном руском драмском писцу Александру Островском. Чланови хора су ученици гимназија, студенти, наставници и професори, међу којима је и доста доктора наука. Тешко је побројати све наступе овог хора који је до сада имао бројна гостовања у Србији и иностранству.

Улаз на концерт је слободан!

Подели вест