Ansambl Circle, foto Kristina Karaicic.jpg
Ансамбл Сркл
Кристина Караичић

Ансамбл Сркл
Кристина Караичић

Музички програм

ОБОА ФЕСТ У БЕОГРАДУ: Мастеркласови и концерти у сали Београдске филхармоније, улаз БЕСПЛАТАН

10.06.2024.

ОБОА ФЕСТ У БЕОГРАДУ: Мастеркласови и концерти у сали Београдске филхармоније, улаз БЕСПЛАТАН
Величина слова

Седми Обоа Фест одржава се од 10. до 13. јуна 2024. године у Београду.

Где се одржава

Београдска филхармонија


Када се одржава

13. јун


У оквиру фестивала биће организовано неколико мастеркласова и концерти у сали Београдске филхармоније са почетком у 20 часова: 11.6.2024. концерт Симоне Сомерхалдера, ансамбла Цирцле и Марка Богдановића, 12.06.2024. концерт полазника Обоа Феста, 13.06.2024. концерт добитница награде Обоа Феста Маше Вуковић и Мајде Булут. 

 Гост овогодишњег Обоа Феста је први обоиста Оркестра Суиз де ла Романд, Симон Сомерхалдер. Симоне је био студент најпознатијих обоиста и педагога, као и полазник многих значајних курсева. Хонорарни је члан оркестра, који су радили под диригентском палицом Лорин Мазела, Зубина Мехте, Антониа Папана.... За свој ЦД који је снимио, добио је чувену награду Ехо Класик 2012. године. На Обоа Фесту ове године, одржаће мастерклас на који су пријављени поред обоиста из Србије и обоисти из Загреба и Подгорице. Одржаће и свој концерт 11.6.2024. у сали Београдске филхармоније са почетком у 20 часова

На овогодишњем Обоа Фесту, поред мастеркласа професора Симонеа и његовог концерта, планирана су још два концерта. Један концерт је концерт добитница награде Љубиша Петрушевски 2023. године (13.6.2024. у 20 часова у сали Београдске филхармоније) и концерт полазника Обоа Феста (12.6.2024. у 20 часова у сали Београдске филхармоније). 

Радионицу за обоу држаће Лоренцо Масала, исто из Швајцарске, а изложбу инструмената фирма Мариго из Париза. 

Улази на концерте су бесплатни, а скупљаће се новац за куповину инструмента за Мајду Булут, младу обоисткињу из Београда и добитницу награде Љубиша Петрушевски. 

Овај пројекат је покренут захваљујући ентузујазму обоиста Србије и бележи из године у годину све већи раст. Обоа Фест је препознат као велики потенцијал у развитку обоистичке школе, како у нашој земљи тако и у свету. Ове године помоћ ће пружити СОКОЈ, фирма Стандар Логистиц, француска фирма за производњу инструмената Маригауџ, Београдска филхармонија и Музичка школа „Јосиф Маринковић" Београд.

Подели вест