KONCERTI NA ZIDIĆU DOB SEZONA 2024..jpg
промо

промо

Концерти на Зидићу

СЕЗОНА „КОНЦЕРАТА НА ЗИДИЋУ": Плато Милана Младеновића омиљена летња локација

15.06.2024.

СЕЗОНА „КОНЦЕРАТА НА ЗИДИЋУ": Плато Милана Младеновића омиљена летња локација
Величина слова

„Концерти на Зидићу", популарни летњи програм Дома омладине Београда, ушли су увелико у другу деценију постојања!

Где се одржава

Плато Милана Младеновића


Када се одржава

30. август


Дванаеста сезона на Платоу Милана Младеновића и ове године понудиће Београђанима и гостима нашег главног града нека нова музичка открића, али и добро познате извођаче, потврђујући зашто је Зидић незаобилазна градска летња локација са омиљеном музичком понудом!

Од 2013. године Дом омладине је на Платоу Милана Младеновића публици представио скоро 300 састава, међу којима највише нових музичких талента, од којих су неки касније постали славни, али и мноштво већ афирмисаних бендова и извођача из земље и окружења.

И ове године, сваког петка од 20 часова Зидић испред ДОБ-а биће место сусрета, дружења и уживања у добром звуку. Сцена у срцу града, отворена је за младе креативце који стварају своју ауторску музику, свих жанрова. Зидић је међу њима посебно омиљен, јер им често пружа прву прилику да покажу шта све умеју пред широком публиком разних генерација, случајном и намерном!

Kао и обично, нова сезона Концерата на Зидићу симболично почиње 21. јуна, на Светски празник музике, када ће се од 20 часова публици на Платоу Милана Младеновића представити Стоунхенџ, средњошколски бенд из Сомбора. Овај састав чине чланови узраста између 15 и 17 година, познати по томе што већ пишу ауторске песме, којима обогаћују свој репертоар креативних обрада рок класика.

У првом „редовном” термину Концерата на Зидићу петком, 28. јуна од 20:00 на Платоу Милана Младеновића наступа група С.Т.Р.А.Х.– састављена од проверених музичара, које предводи наш чувени рок критичар Александар Жикић. Ова екипа паметно и са страшћу чува пламен београдског рокенрола какав је некад био.

За петак 12. јул заказан је концерт рок бенда „Д Емпплојд". 

За детаљан програм концерата можете погледати званичну веб страницу Дома омладине Беоргада на овом линку.

У случају лошег времена концерти ће бити одржани у Клубу Дома омладине Београда.

Подели вест