shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Клавир и виолончело за љубитеље класичне музике

21.06.2024.

КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Клавир и виолончело за љубитеље класичне музике
Величина слова

У галерији Српске академије наука и уметности у понедељак, 24. јуна концерт ће одржати Вук Оваскаиен, виолончело и Уки Оваскаинен, клавир.

Где се одржава

Кнез Михаилова 35


Они ће извести дела Јоханеса Брамса и Жоржа Енескуа, а концерт почиње у 18 часова.

Вук је рођен у Београду, 2001. године, са 7 година је почео да свира виолончело. Факултет музичке уметности у Београду завршио је у класи проф. Сандре Белић. Тренутно је студент четврте године Математичког фалултета. До сада је одржао више од 30 солистичких концерата, био је лауреат на домаћим и међународним такмичењима. Усавршавао се у Енглеској.

Уки Оваскаинен је добитник специјалне награде „Contemporanea“ и награде публике на такмичењу „Premio Jaen“ у Шпанији. Студирао је на Музичкој академији „Сибелијус“ у Хелсинкију, на Краљевском данском конзер-ваторијуму у Копенхагену у класи проф. Хозеа Рибере, и на солистичком одсеку Високе школе за музику и сценске уметности у Хановеру у класи проф. Матија Раекалија. Свирао је, између осталог, као солиста са симфонијским оркестром Маријинског театра у Санкт Петербургу и симфонијским оркестрима Сјеланда и Олборга, наступао у сали „Konzerthaus“ у Бечу, на концертима камерне музике Бечког камерног оркестра.

Улаз на концерт је слободан.

Подели вест