Jelisaveta Zoric.png
Галерија САНУ, промо

Галерија САНУ, промо

Музички програм

НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈИ КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Добитница виолинисткиња Јелисавета Зорић

29.06.2024.

НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈИ КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Добитница виолинисткиња Јелисавета Зорић
Величина слова

Награда „Станојло Рајичић“ виолинисткињи Јелисавети Зорић, биће додељена у понедељак,1. јула, у Галерији САНУ, у 18 часова.

Где се одржава

Галерија САНУ


Добитница Награде „Станојло Рајичић“ за најуспшнији концерт у Галерији САНУ у претходној музичкој сезони 2022/2023, коју додељује Српска академија наука и уметности је млада виолинисткиња Јелисавета Зорић из Горњег Милановца. 

Том приликом, у склопу програма „Концерт у Галерији САНУ”, она ће, у пратњи корепетитора Давуда Веснића, извести композиције Лудвига ван Бетовена и Алексеја Игудсмана. 

Награда „Станојло Рајичић” установљена је 2001. године у знак сећања на композитора Станојла Рајичића, редовног члана САНУ, који је заслужан за покретање концертне делатности Галерије САНУ.

Јелисавета је рођена 2001. године у Горњем Милановцу, студенткиња jе четврте године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Гордане Матијевић. Током школовања освојила је велики број награда. Поред такмичења, наступала је и као гост на концерту Јована Колунџије 2013. године, свој први солистички концерт имала је 2015. године. Добитница је Доситејеве стипедије за 2018. и 2019. годину.

Подели вест