Screenshot 2024-05-16 200200.png
београд.рс

београд.рс

Музички програм

ДЕФИЛЕ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Међународни фестивал фолклора испред ГО Звездара

02.07.2024.

ДЕФИЛЕ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Међународни фестивал фолклора испред ГО Звездара
Величина слова

Међународни ФИДАФ фестивал фолклора „BELGRADE AWARD 2024”, 12. по реду, биће одржан 2. и 3. јула у Београду уз учешће професионалних играчких ансамбала из Ирске, Костарике, Индонезије, Шпаније и источне Европе.

Где се одржава

ГО Звездара


Дефиле нација учесника фестивала планиран је за уторак, 2. јул од 19 сати у Кнез Михаиловој улици, на потезу од Библиотеке града Београда до Трга републике, док ће централни догађај манифестације, међународни фолклорни спектакл, бити одржан у среду, 3. јула од 20.30 сати на платоу испред зграде Општине Звездара

Међународни такмичарски ФИДАФ фестивал фолклора „BELGRADE AWARD 2024” је традиционална међународна манифестација високо квалитетне уметничке игре засноване на традицији националних култура целог света, која се пуних дванаест година одржава почетком јула, са главним такмичарским активностима у Београду, као и са низом пратећих гостовања у Србији и региону.

010724automedjunarodnifestivalfolkloraauto1.jpg
промо општина звездара

Манифестација је у календару ФИДАФ, светске асоцијације организатора фолклорних фестивала и у самом је врху по квалитету организације и група које учествују на Фестивалу.

Организатори су КУД „Свети Сава’’ из Београда, који је уједно и национални представник ФИДАФ Србије, уз техничку подршку MyFolkFest тима из Београда, а манифестацију подржавају Градска општина Звездара, Град Београд, Секретаријат за културу и Секретаријат за привреду, као и Министарство културе и информисања Републике Србије. 

Репрезентативни ансамбли из источне Европе и професионални играчки анасамбли из Ирске, Костарике, Индонезије и Шпаније ће наступати у Београду и градовима Србије у периоду од 1. до 7.јула након чега одлазе даље на такмичења у Европи и Азији.

Подели вест