3 Aleksej Sokolov Fotografija Daria Pushkina.jpg
Дарија Пушкина

Дарија Пушкина

АЛЕКСЕЈ СОКОЛОВ ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ

ПИЈАНИСТА АЛЕКСЕЈ СОКОЛОВ ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Дебитантски албум руског уметника у Галерији Штаб

08.07.2024.

ПИЈАНИСТА АЛЕКСЕЈ СОКОЛОВ ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Дебитантски албум руског уметника у Галерији Штаб
Величина слова

Представљање пројекта и истоименог дебитантског албума под називом „Пиано Солелy“, руског пијанисте и композитора Алексеја Соколова, биће одржано у петак 19.јула 2024. са почетком у 19 часова, у београдској Галерији Штаб.

Где се одржава

Галерија Штаб, Бул.Вудроа Вилсона 14, улаз 2, Београд


Када се одржава

19. јул


„Piano Solely“ је музички пројекат који комбинује елементе минимализма, неокласицизма, као и ремек дела клавирске музике у занимљивим аранжманима. На овај начин пијаниста Соколов ставља фокус на нежни звук, лепоту и атмосфери топлине коју ствара клавир.

Млади композитор на свом дебитантском албуму објавио је шест соло композиција за клавир. Свака од њих одише врхунским мелодијама које нас воде на путовање кроз јединствен, емоционални пејзаж. Прожете топлином, пркосом, меланхолијом, усковитланим арпеђиима, кохезивна и задивљујућа дела, савршена за оне који траже промишљено и емоционално резонантно музичко искуство.

Алексеј Соколов, дипломац Руске музичке академије Гнесини из Москве и Музичког колеџа Беркли из Бостона, за свој албум каже: „После много година рада као пијаниста, одлучио сам да се окушам као композитор. И, како и приличи уметнику почетнику, почео сам са скицама. Овај албум је само проба пера. Заиста се надам да ћу у будућности моћи да стварам велике живописне слике."

Подели вест