Novak Djokovic-2.jpg
Новак Ђоковић на балкону Скупштине града држи седми трофеј освојен на Вимблдону
Урош Арсић

Новак Ђоковић на балкону Скупштине града држи седми трофеј освојен на Вимблдону
Урош Арсић

Спортски програм

СПЕКТАКУЛАРАН ДОЧЕК НОВАКА ЂОКОВИЋА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА: То ми испуњава срце, волим вас, заувек!

12.07.2022.

СПЕКТАКУЛАРАН ДОЧЕК НОВАКА ЂОКОВИЋА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА: То ми испуњава срце, волим вас, заувек!
Величина слова

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић допутовао је синоћ у Београд, где му је испред Старог двора приређен спектакуларан дочек после велике победе на Вимблдону.

Српски ас освојио је у недељу на Отвореном првенству Уједињеног краљевства седми трофеј и уједно 21. гренд слем титулу, након чега је допутовао кући, у престоницу, где му је испред Скупштине града приређен спектакуларан дочек!

Дочек је почео у 20 часова окупљањем више хиљада грађана и музичким програмом, да би се нешто после 21 час појавио Новак и обратио окупљенима величанственим речима захвалности:
„Ово су најлепши тренуци у животу, дефинитивно. Имам тај благослов да уз спорт којим се бавим читав свој живот и где сам достигао велике успехе, а најзахвалнији сам када нешто остварим да то могу да прославим са својим народом. Дивни сте. Велико хвала свима што се дошли у оволиком броју. Пуно српских тробојки, пуно младих и деце. То ми испуњава срце, волим вас, заувек. За овакве тренутке вреди живети, радити, играти тенис. Имао сам пуно пута у каријери среће да достигнем велике висине и освојим све трофеје. Али ови су тренуци незаборавни. Трофеји су трофеји, они пролазе. Ово ћу носити у срцу до краја живота. Морам да се захваљујем. Ови људи немају обавезу да буду вечерас овде, а опет су се појавили. Улепшали сте ми и дан, вече, годину и живот".

Novak Djokovic-5.jpg
Урош Арсић

Новак није заборавио да ода признање и осталим колегама које таккође имају заслуге за овај спорт и нашу земљу.
„Имао сам привилегију да будем на овом балкону и са Дејвис куп репрезентацијом, и са репрезентативцима Јеленом Јанковић и Аном Ивановић, један велики аплауз, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, то су шампиони нашег спорта, који није имао традицију донедавно у нашој земљи. Слободан Боба Живојиновић и Моника Селеш су обележили генерацију и трасирали пут за нас. Било је тешко за време деведестих, нама и најмање колико су се људи мучили у различитим деловима живота, али у тих 10-15 година су стасавали тенисери, то нас је ојачало и дало додатни подстрек".

Novak Djokovic-6.jpg
Урош Арсић

Након завршеног говора у којем се осврнуо на све што је проживео ове године, шампион је окупљенима бацао потписане лоптице донете са Вимблдона, а потом је са Тијаном Рајковић на балкону Скупштине града запевао песму „Дивна земља, један тим”.

Подели вест