Foto Beogradski maraton_Live Production.jpeg
Београдски тркачки клуб и Београдски маратон

Београдски тркачки клуб и Београдски маратон

Спортски програм

БЕОГРАДСКИ ТРКАЧКИ КЛУБ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА „ХЕРОЈ 35. БЕОГРАДСКОГ МАРАТОНА”: Врхунски догађај отоврен је за све!

13.07.2022.

БЕОГРАДСКИ ТРКАЧКИ КЛУБ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА „ХЕРОЈ 35. БЕОГРАДСКОГ МАРАТОНА”: Врхунски догађај отоврен је за све!
Величина слова

На свечаности у Скупштини града Београда, у уторак 12. јула додељена су посебна признања институцијама и појединцима који су дали допринос и померили сопствене границе на недавно одржаном 35. Београдском маратону.

Београдски тркачки клуб (БРЦ) добитник је признања „Херој 35. Београдског маратона” за велики допринос и развој тркачке заједнице. Испред Београдског тркачког клуба признање је примио директор клуба Драгољуб Милосављевић који се захвалио на препознатом труду и рекао: „Велико је задовољство примити признање од Београдског маратона за допринос и развој тркачке заједнице. Ово је признање свих нас: и тренера и чланова за све што радимо заједно. Верујемо да смо сви заједно хероји који поред тога што раде и имају породичне обавезе, увек дају један додатни допринос кроз тренирање и освајање медаља. Доста лепих ствари се дешава када спојите тренинге, дружење, путовања и освајање медаља, а ово признање је само потврда тога. Честитао бих свима на овом признању, настављамо даље са освајањем неких нових победа и медаља.“

Draško Stanković na BG Maratonu_foto BRC (1).JPG
Београдски тркачки клуб и Београдски маратон

Титулу Хероја Београдски маратон је уручио и појединцима који су допринели да овај догађај буде инклузиван и отворен за све, нарочито у погледу учешћа особа са инвалидитетом, па је овога пута тренер Београдског тркачког клуба Драшко Станковић истакнут као неко ко се одрекао свог трчања за резултатом да би неко други уз њега добио прилику да заврши трку.

О свом херојском подухвату Станковић је рекао: „На 35. Београдском маратону први пут сам се одважио и помогао једном дечаку у инвалидским колицима да заврши свој први полумаратон и да га доживи на свој начин. Сада када сам примио признање 'Херој Београдског маратона' још сам поноснији и на њега и на себе, али и на клуб који је стајао иза тога.”

Чланови БРЦ-а (више од 350 њих) свакодневно померају своје границе, како у дистанцама тако и у брзини трчања. Највеће границе које се померају јесу редован долазак на тренинг и бодрење једни других на сваком тренингу и трци.

Beogradski trkački klub_foto BRC.jpg
Београдски тркачки клуб и Београдски маратон

Свечаности су присуствовали и тренери клуба, као и координатор БРЦ Нордијског ходања Марко Михаиловић, који је поводом учешћа учесника ове школе на Маратону изјавио: „Ова захвалница је уједно и признање за Нордијске ходаче који испред Београдског тркачког клуба наступају на Београдском маратону у све већем броју и то на свим дистанцама! Ускоро ће Нордијци добити своје засебно место на мапи рекреативног спорта у нашем граду, заслужено! Част нам је да заједно са тркачима као клуб доприносимо масовности догађаја и поносни смо што смо пионири нордијског ходања на Београдском маратону и шире”.

БРЦ већ целу деценију трчи улицама Београда, а током лета тркачи настављају да тренирају, али и да путују. Крајем јула БРЦ одлази на Копаоник Траил Раце, а крајем августа у Суботицу, док ће сезона бити крунисана на Сарајевском полумаратону у септембру.

Подели вест