3 (6).jpg
ГО Земун промо

ГО Земун промо

Спортски програм

ЖЕЉА НАМ ЈЕ ДА ДОСТИГНЕМО ТРАДИЦИЈУ БЕОГРДСКОГ МАРАТОНА! Одржан први земунски полумаратон

05.09.2022.

ЖЕЉА НАМ ЈЕ ДА ДОСТИГНЕМО ТРАДИЦИЈУ БЕОГРДСКОГ МАРАТОНА! Одржан први земунски полумаратон
Величина слова

''Први земунски полумаратон'', ''Прва земунска седмица'' и ''Трка будућих шампиона'' одржане су 4. септембра на Земунском кеју. Био је то својеврсни спортски празник у којем су учествовали аматери, запослени у Градској општини Земун, студени, активисти Црвеног крста Земун, ђаци, али и нешто искуснији маратонци.

0 (3).jpg
ГО Земун промо

Учесници су трчали  три круга од Богојављенског платоа до хотела ''Југославија'' и назад. Победник овогодишњег полумаратона је Денис Фируловић који је за један сат, 16 минута и 42 секунде истрчао 21,1 километар, док је у конкуренцији дама прва Нора Тркља. Земунску седмицу, односно само један кругу у дужини од седам километара најбрже су истрчали Ивана Живковић и Миливоје Јововић, а малишани из земунских основних школа су у зависности од узраста трчали до 800 метра.

1 (7).jpg
ГО Земун промо

 Заљубљенике у дуге трке поздравио је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић нагласивши да је Земун место спорта и да је овај догађај који се одржава под покровитељством Општине и промоција здравог живота, спорта и хуманости.

Жеља нам је да достигнемо традицију Беогрдског маратона и да се придружимо свим великим градовима који имају своје трке. 

Мирослав Гајић, председник Скупштине ГО Земун

 Догађају су присуствовали члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић. Сви су сагласни, а највише учесници којих је било 700, да су трчали најатрактивнијом стазом уз Дунав, у одличној организацији Спортског удружења ''TauRUNum Runners", уз добре спонзоре и мотивишуће награде и да ће сигурно бити на Другом земунском полумаратону.

Подели вест