4x3.jpg
промо

промо

Спортски програм

ПЕТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СРЕТЕЊСКИ ШАХ ТУРНИР ДОРЋОЛИЈАДЕ! Турнир за све генерације у ГО Стари Град

15.02.2023.

ПЕТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СРЕТЕЊСКИ ШАХ ТУРНИР ДОРЋОЛИЈАДЕ! Турнир за све генерације у ГО Стари Град
Величина слова

Поводом Дана државности Републике Србије Покрет трећег доба Београда - Огранак Дорћолијада Стари Град, Градска општина Стари град и Савез спортова Стари Град организују ПЕТИ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СРЕТЕЊСКИ ШАХ ТУРНИР ДОРЋОЛИЈАДЕ. Турнир се организује 16. фебруара са почетком 11 часова у просторијама ГО Стари Град Београд, Услужни центар општине.

Где се одржава

ГО Стари Град, Услужни центар општине


Када се одржава

16. фебруар од 11 часова


Међугенерацијски Сретењски шаховски турнир се организује у знак сећања на Сретење 15. Фебруара 1804 године када је у Орашцу почео Први српски устанак, али и на исти дан 1835. године, када је у Крагујевцу проглашен први српски Устав, који је означио почетак државности Србије и који се данас слави као Дан државности Републике Србије.

На турниру испред сениора учествују шахисти из општине Стари Град, гости из других општина, шаховског клуба слепих и слабовидих ‚‚Напредак‚‚ и представници Спортског савеза особа са инвалидитетом града Београда.

shutterstock_110240555.jpg
shutterstock

Младе шахисте представљају ученици из београдске Математичке гимназије, Основне школе ‚‚Браћа Барух‚‚ и других школа.

За освојена прва три места на овом турниру традиционално се додељују пехари и медаље Дорћолијаде, а најбоље пласираном младом шахисти припашће посебан пехар и медаља. Турнир се организује под мотом ‚‚Сви смо победници‚‚ тако да сви млади шахисти добијају почасне златне медаље Дорћолијаде за учешће и пригодне поклоне, што ће им бити стимуланс за даље бављење шаховском дисциплином.

Подели вест