shutterstock_358877561 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Спортски програм

ОЧЕКУЈЕ СЕ РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕСНИКА ОВОГОДИШЊЕГ МАРАТОНА: За „Маратон” пријављено 6.700 тркача

10.03.2023.

ОЧЕКУЈЕ СЕ РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕСНИКА ОВОГОДИШЊЕГ МАРАТОНА: За „Маратон” пријављено 6.700 тркача
Величина слова

Шест недеља пре 36. Београдског маратона пријављено је 6.700 тркача, што је укупан број учесника прошлогодишње трке, саопштено је из „Београдског маратона”.

Када се одржава

23. април


Тренутно интересовање сведочи да се очекује рекордан број учесника и спектакл на улицама Београда.

Посебан куриозитет 36. Београдског маратона чини екипна, штафетна трка на 21 километар, у којој четири члана тима пређу дистанцу полумаратона. Ова трка је намењена за све који желе да осете маратонску енергију и тимски дух, а да нису физички припремљени да истрче самостално целу дужину. Такође, штафетна трка је одличан начин да фирме организују рекреацију и дружење за запослене. Прошлогодишња бројка од близу 1.000 учесника у штафети сведочи о великом интересовању за ову трку.


Овогодишњи Београдски маратон заказан је за недељу, 23. април, са стартом у 10 часова код Цркве Светог Марка. Пријаве су још увек отворене, а у зависности од нивоа форме, маратонци могу да бирају да ли ће се пријавити за полумаратон или маратон од 42 километра. Остали учесници имају могућност да се опробају у трци на 10 километара, која се по први пут организује у оквиру Београдског маратона, односно да прошетају у склопу „Трке задовољства” стазом дужине 2,5 километара заједно са породицом, пријатељима и љубимцима.

Подели вест