dd76cdf68cacffe98cf7206604d37dbd_4397413006.jpg
београд.рс

београд.рс

Спортски програм

ЈУБИЛАРНА СМОТРА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ГРАДА БЕОГРАДА: „Трофеј Београда” у скоковима у воду

29.03.2023.

ЈУБИЛАРНА СМОТРА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ГРАДА БЕОГРАДА: „Трофеј Београда” у скоковима у воду
Величина слова

Под покровитељством Града Београда и Секретаријата за спорт и омладину, на базену Спортског центра „Ташмајдан” од 31. марта до 2. априла одржаће се двадесети јубиларни „Трофеј Београда” у скоковима у воду, саопштено је из овог секретаријата.

Где се одржава

Спортски центар „Ташмајдан”


Када се одржава

2. април


Суорганизатори и носиоци такмичења су Савез за скокове у воду Београда и Савез за скокове у воду Србије. У протеклих двадесет година ово међународно такмичење постало је обавезна дестинација скакача из региона, али и из Европе.

Ове године долазе гости из Аустрије, Бугарске, Грузије, Мађарске, Хрватске, Румуније и Србије. Очекује се око 80 такмичара у категорији пионира, кадета и јуниора. Такмичари ће скакати у дисциплинама: даска један и три метра, торањ 5 – 7,5 – 10 метара. Захваљујући улагању Министарства спорта обезбеђене су нове даске и постоље, а Спортски центар „Ташмајдан” извршио је обнову дотрајалих делова платформи и поставку нових сертификованих подлога набављених средствима „FINA World Aquatics”.

Ове године комплетирана је и постављења нова опрема, тако да ће такмичари имати врхунске услове за такмичење, док ће наши спортисти имати одличне услове за тренинг наредних десетак година.

Такмичење почиње у петак, 31. марта, у термину од 19 до 21 час. Наставља се у суботу, 1. априла, у терминима од 9 до 13 и 16 до 20 часова. Свечано отварање је заказано за суботу у 16 часова, док се такмичење завршава у недељу, 2. априла, у периоду од 9 до 13 часова.

Улаз је слободан за све посетиоце током трајања такмичења, наводи се у саопштењу.

Подели вест