boks
shutterstock

shutterstock

Спортски програм

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ И ПРОСЛАВА ВЕКА ОД ПРВОГ ШАМПИОНАТА: Европско првенство за сениорке и сениоре у хали „Александар Николић"

09.04.2024.

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ И ПРОСЛАВА ВЕКА ОД ПРВОГ ШАМПИОНАТА: Европско првенство за сениорке и сениоре у хали „Александар Николић"
Величина слова

Европско првенство за сениоре и сениорке у боксу окупиће најбоље спортисте, а Београд и Србија настављају са обарањем рекорда у организацији догађаја, јер се прославља један век од организовања првог шампионата Европе у боксу и пола века откако је Београд био домаћин.

Где се одржава

Хала „Александар Николић"


Када се одржава

28. април


Београд је домаћин Европског првенства за сениоре и сениорке у боксу од 18. до 28. априла. У хали "Александар Николић" моћи ћемо да гледамо најбоље боксерке и боксере Европе у борби за медаљу и трон европског шампиона.

Европско првенство у боксу је највеће такмичење за такмичаре у олимпијском боксу у Европи, које организује управно тело континента ЕУБЦ, што је скраћеница за Европску боксерску конфедерацију. Прво домаћинство Европског првенства у боксу за мушкарце Београд је имао 1961, уследио је и шампионат Старог контитнета у хали „Пионир“ 1973, затим Светско првенство у боксу за мушкарце 1978. године у истој хали када је остварен је највећи успех у историји нашег бокса са освојених шест сребрних и једном бронзаном медаљом за нашу земљу.

У борбама за медаље и победничко постоље у српској престоници наћи ће се репрезентативци из: Албаније, Јерменије, Аустрије, Азербејџана, Белорусије, Белгије, БиХ, Бугарске, Хрватске, Кипра, Естоније, Француске, Грузије, Грчке, Мађарске, Ирске, Израела, Италије, Литваније, Малте, Молдавије, Црне Горе, Северне Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Шкотске, Србије, Словачке, Словеније, Шпаније и Швајцарске.

Подели вест