shutterstock_2328320549.jpg
shutterstock

shutterstock

Спортски програм

ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ У ВОДЕНИМ СПОРТОВИМА: Београд први пут у историји домаћин овог такмичења

04.06.2024.

ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ У ВОДЕНИМ СПОРТОВИМА: Београд први пут у историји домаћин овог такмичења
Величина слова

Европско првенство у воденим спортовима одржаће се по први пут у историји у Београду од 10. до 23. јуна 2024. године.

Где се одржава

СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић", Ада Циганлија, СРЦ „Ташмајдан“, СЦ Нови Београд „11. април“, СЦ „Кошутњак"


Када се одржава

23. јун


Такмичење ће окупити спортисте из више од 40 земаља који ће се надметати у четири дисциплине – пливање, уметничко пливање, скокови у воду и пливање на отвореним водама.

Европски шампионат у српској престоници ће уједно бити и последња прилика за пливаче да се квалификују за предстојеће Олимпијске игре у Паризу, с обзиром на то да се квалификациони период за пливање завршава 23. јуна, последњег дана такмичења у Београду.

Програм почиње такмичењем у уметничком пливању које ће се одржати од 10. до 14. јуна у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић". Дваа дана касније, 12. јуна, почеће такмичење у пливању на отвореним водама. Оно ће се све до 15. јуна одржавати на најпопуларнијем београдском летовалишту – Ади Циганлији. Од 17. до 23. јуна на програму ће бити пливање у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић", а у истом периоду ће се у СЦ „Кошутњак" организовати такмичење у скоковима у воду.

Evropsko-prvenstvo.jpeg
промо

Београд ће такође бити и домаћин 19. Европског првенства у воденим спортовима за мастерс категорију, које је на програму од 26. јуна до 6. јула. Ветерани водених спортова надметаће се у истим дисциплинама као и професионалци плус ватерполо. Од 26. јуна до 3. јула у СЦ Нови Београд „11. април“ одржаће се такмичење у ватерполу. У том истом периоду, ветерани ће се надметати у пливању у СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“.

Такмичење у скоковима у води ће се одржати у СЦ „Кошутњак“ од 28. јуна до 3. јула, док је уметничко пливање на програму од 29. јуна до 3. јула у СРЦ „Ташмајдан“. Последња три дана такмичења (4-6. јул) резервисана су за пливање на отвореним водама на Ади Циганлији.

Улазнице за све дисциплине у оквиру Европског првенства у воденим спортовима налазе се у продаји и могу се купити путем онлајн платформе efinity.rs и на свим Ефинити продајним местима. 

Подели вест