shutterstock_239322880.jpg
shutterstock

shutterstock

Спортски програм

БОРБА ЗА МЕДАЉЕ И ОЛИМПИЈСКУ НОРМУ: Европско првенство у воденим спортовима на три београдске локације

14.06.2024.

БОРБА ЗА МЕДАЉЕ И ОЛИМПИЈСКУ НОРМУ: Европско првенство у воденим спортовима на три београдске локације
Величина слова

Такмичари из 40 држава до 23. јуна се надмећу у 4 дисциплине- пливање, уметничко пливање, скокови у воду и пливање на отвореним водама.

Београд је први пут добио овако једно велико такмичење Европско првенство у воденим спортовима, 37. по реду, рекла је Снежана Жугић, председница Пливачког савеза Србије.

Она је истакла да је само такмичење у пливању последње квалификационо такмичење за Олимпијске игре у Паризу, а како је рекла нама то много значи.

Атмосфера је одлична, задовољни смо условима, лепо смо организовали такмичење у сваком смислу те речи имам јако добар тим који се бави објектима, спортистима тако да за сада протиче све у реду, прецизирала је председница Пливачког савеза Снежана Жугић.

Пре 51 године Београд је био домаћин Светског првенства у воденим спортовима, а 2026. биће домаћин Европског првенства у ватерполу.

Такмичења на Европском првенству се организује на три локације у главном граду Србије - у Спортско-рекреативном центру „25. мај - Милан Гале Мушкатировић", на Ади Циганлији и у Спортском центру „Кошутњак".

Од српских пливача олимпијску норму за сада има само Андреј Барна, као и мушка штафета на 4x100 метара у саставу Андреј Барна, Велимир Стјепановић, Никола Аћин и Урош Николић.

Подели вест