sadnekad.jpg
промо

промо

Уметнички програм

СПОЈ КУЛТНИХ ФИЛМОВА СА НОВИМ ИДЕЈАМА! Студенти дају своје виђање домаће киноматографије

07.06.2022.

СПОЈ КУЛТНИХ ФИЛМОВА СА НОВИМ ИДЕЈАМА! Студенти дају своје виђање домаће киноматографије
Величина слова

Југословенска кинотека у сарадњи с Факултетом примењених уметности у Београду представља изложбу плаката САДНЕКАД, која ће бити отворена 10. јуна у 19 часова.

Где се одржава

Југословенска кинотека


Када се одржава

10. јун


Студенти треће и четврте године на предмету Плакат, у класи професора Славимира Стојановића Футра, добили су прилику да с листе сто српских играних филмова изаберу по један наслов и дају своје виђење остварења која су обележила домаћу кинематографију.

Филмови с листе, које је Југословенска кинотека 2016. године прогласила за културно добро од великог значаја, враћени су у садашњост захваљујући модерним графичким решењима младих аутора. У новом издању нашла су се култна дела Душана Макавејева, Слободана Шијана, Горана Марковића, Срђана Драгојевића и многих других.

На изложби у Узун Мирковој биће постављени и принтови оригинала из богате збирке плаката који се чувају у Архиву Југословенске кинотеке. Поред изложених, публика ће моћи да види још тридесетак различитих дигиталних студентских плаката путем видео-инсталације.

Захваљујући временској дистанци, као и чињеници да нова решења нису део професионалног ангажмана, добијамо ненаметљив преглед и компарацију новог и старог.

Подели вест