ARTE-S-Aralica-3.jpg
Стојан Аралица

Стојан Аралица

Уметнички програм

16. ЈУНСКА АУКЦИЈА АРТЕ ГАЛЕРИЈЕ! Постаните поносни власник уметничког дела музејског квалитета

16.06.2022.

16. ЈУНСКА АУКЦИЈА АРТЕ ГАЛЕРИЈЕ! Постаните поносни власник уметничког дела музејског квалитета
Величина слова

АРТЕ галерија годинама успоставља нове трендове на тржишту уметнина и у оквиру колекционарске праксе, те је велика пролећна изложба АРТЕ галерије 16. аукцијска изложба по реду. Публика ову делатност АРТЕ галерије увек очекује са великим нестрпљењем, јер је селекција дела висококвалитетна и поетички разноврсна.

Где се одржава

АРТЕ галерија


Када се одржава

21. јун


Велика пролећна изложба АРТЕ галерије посетиоцима пружа ретку прилику да у приватној галерији погледају колекцију дела музејског квалитета, врхунских уметничких дела изванредног порекла. Селекција дела је увек јединствена, јер ће дела након 21. јуна да постану део колекција различитих власника.

Иако су организатори као посебну предност ове изложбе издвојили слику Паје Јовановића Женски акт са огледалом из 1915. године, као и слику Дада Ђурића Заљубљени ђаво и Пеђе Милосављевића – Дубровник, многобројни посетиоци изложбе свакодневно се посебно заустављају код радова Стојана Аралице, који на овој изложби броји чак три слике.

ARTE-S-Aralica-1.jpg
Стојан Аралица

Публици су увек интересантни национални мотиви који се често појављују на аукцијским радовима. Ове године, уз до сада често виђане православно-националне мотиве на платнима Милића од Мачве, и архаичних икона које увек нађу место на аукцијама, истичу се и неки изразито допадљиви национални мотиви попут Марковог манастира на акварелу Тодора Швракића или градског пејзажа Светислава Страле где је видљива неретко приказивана Пећ, један од најдоминантнијих српских сакралних центара.

ARTE-Milic-od-Macve-1-ram.jpg
Милић од Мачве

Како је онлине аспект постао део свакодневне праксе АРТЕ галерије, фотографије у високој резолуцији свих радова са изложбе су објављене на сајту aukcije.arte.rs, где сви они који нису у могућности да посете изложбу могу виртуелно да је доживе, као и да лицитирају за дела која желе да виде у својој колекцији, у пар једноставних корака: https://aukcije.arte.rs/wp-content/uploads/2020/06/tutorial.pdf

Изложба је постављена на четири локације у Београду, на адресама Андрићев Венац 4, Андрићев венац 12, Краља Милана 3 и Светогорска 29, са око две стотине слика, скулптура и радова на папиру, делима која чине пресек југословенске, односно српске уметности током XX века.

Сви заинтересовани су позвани да посете галеријске просторе АРТЕ галерије до 21. јуна, на четири локације, сваког дана од 10 до 18 часова.

Подели вест