Goran Rakić - Mrtva priroda 200x140cm.jpg
Горан Ракић, Мртва природа
промо

Горан Ракић, Мртва природа
промо

Уметнички програм

ЗАРОНИТЕ У БОГАТИ СВЕТ КОЛОРИТА: Горан Ракић представиће велике формате у галерији „Кварт”

17.06.2022.

ЗАРОНИТЕ У БОГАТИ СВЕТ КОЛОРИТА: Горан Ракић представиће велике формате у галерији „Кварт”
Величина слова

Горан Ракић, сликар који је на уметничкој сцени Србије присутан још од краја осамдесетих година, представиће се београдској публици самосталном изложбом у галерији Кварт, у периоду од 20. до 30. јуна 2022. године.

Где се одржава

Галерија Кварт


Када се одржава

20 - 30. јун


Ракић представља најновију серију слика на великим форматима, у којој синтетише своја досадашња искуства – од цртежа, монохромије, колорита. Важну одредницу у разумевању самог уметниковог поступка чине називи радова (Двоје, Кишни дан, Кола доктора Костића, Наговештај ветра...). Ову изложбу слика Горана Ракића чини избор од четрнаест радова, који ће публику освојити на први поглед својим колоритом и великим форматом.

Горан Ракић је рођен 22. фебруара 1956. године у Крагујевцу. Завршио је Академију ликовних уметности у Сарајеву 1986. године, у класи професора Миливоја Унковића, одсек сликарство. Постдипломске студије је заврсио у Београду, на Факултету ликовних уметности, у класи професора Живојина Туринског 1991. године. Члан је Удружење ликовних уметника (УЛУС) од 1987. Био је запослен као редовни професор на ФИЛУМ-у у Крагујевцу. Живи у Крагујевцу. Од 1988. године до данас имао је близу тридесет самосталних изложби, широм Србије и Југославије, а излагао је и у Паризу и Вашингтону. Његови радови налазе се у бројним приватним колекцијама као и у музејима.

Подели вест