duga2.jpg
Владимир Аландер Дуга
промо

Владимир Аландер Дуга
промо

Уметнички програм

ДОКТОРСКА ИЗЛОЖБА САВЕРЕМЕНЕ ВАЈАРСКЕ ПРАКСЕ! Погледајте иновативне комбиноване технике уз помоћ компјутера и 3D штампача

17.06.2022.

ДОКТОРСКА ИЗЛОЖБА САВЕРЕМЕНЕ ВАЈАРСКЕ ПРАКСЕ! Погледајте иновативне комбиноване технике уз помоћ компјутера и 3D штампача
Величина слова

Докторску изложбу Владимира Аландера, Езотерија и Материја, 20. јуна са почетком у 19 часова, можете посетити у Галерији Сингидунум до 28. јуна и упознате се са скулптурама савремене вајарске праксе.

Где се одржава

Галерији Сингидунум


Када се одржава

20 . 28. јун


Теме које Владимир Аландер обрађује у скулптурама су у складу са искуствима савремене вајарске праксе. То су зналачки одабрани сегменти из окружења које Владимир вешто кадрира, стилизује и даје им карактер. У скулптурама успешно решава статику и динамику облика, и моделује их на сопствен начин.

otvaranje3.jpg
Владимир Аландер Отварање
промо

Посматрајући дела која су пред нама, а чији је аутор Владимир Аландер, можемо са сигурношћу констатовати да он улази у ред врсних стваралаца. Оно што га чини препознатљивим међу савременим вајарима поред квалитета форми, је и начин израде скулптура. То су поступци до сада нетипични на нашим просторима.Новина се огледа у целокупном поступку настанка дела, како у планирању и осмишљавању скулптуре, тако и у њеној материјализацији.

Мусе1.jpg
Владимир Аландер Мусе
промо

Специфичност је у томе што Владимир као вајарски алат користи компјутер и 3D штампач помоћу којег успева да облик који осмисли и измоделује у компјутерском програму штампачем реализује у маси. Он успева, не само да тако реализује жељени облик већ и да кроз тај облик оствари магију и скулптури да фине садржаје.

Владимиров стваралачки поступак је сложен у свим фазама, подразумева за већину вајара нетипична знања и способности коришћења могућности компјутера, а изнад свега посебан дар да та знања помоћу штампача и пластичне нити преточи у масу којој даје карактеристичне садржаје.

Hladni i topli spoj2.jpg
Владимир Аландер Хладни и топли спој
промо

Подели вест