Klikeri - 02.jpg
Promo

Promo

Уметнички програм

УМЕТНИЧКО ТРАГАЊЕ ЗА СРЕЋОМ У БЕОГРАДУ ОД 4. ДО 16. ЈУЛА. Изложба „Кликери“ Владана Сибиновића у галерији КвАрт BW

01.07.2022.

УМЕТНИЧКО ТРАГАЊЕ ЗА СРЕЋОМ У БЕОГРАДУ ОД 4. ДО 16. ЈУЛА. Изложба „Кликери“ Владана Сибиновића у галерији КвАрт BW
Величина слова

Изложба „Кликери“ уметника Владана Сибиновића биће отворена у понедељак, 04. јула, у 20 часова у изложбеном простору КвАрт BW на другом спрату Галерије. Посетиоци ће имати прилику да виде слике, принтове и зидну инсталацију инспирисану питањима о досезању среће.

Где се одржава

КвАрт BW


Када се одржава

4 -16. јулаЦена карте

Бесплатан улаз

„Кликери“ су четврта по реду изложба кустоског пројекта „Перспектива 22“ који представља селекцију историчарке уметности Ане Кршљанин и део је годишњег изложбеног програма Галерије Штаб.

Феномен среће и трагање за њом кроз физичко и духовно путовање кључна је окосница која обједињује најновију серију радова 'Кликери'. Сваки рад представља интимну белешку проживљеног духовног искуства које је допринело спиритуалном развоју аутора и оплеменило га искуствено. Уско повезан са феноменом среће, присутан је репетитивни мотив игре која је на већини радова симболично представљена кликерима. Они су симбол среће и безбрижности какву смо осећали у детињству

Ана Кршљанин, историчарка уметности

 Владан Сибиновић је визуелни уметник чији се креативни опус манифестује у сферама сликарства и фотографије. Рођен је у Београду где завршава мастер студије на Факултету ликовних уметности, на ком је био најбољи дипломирани студент 2011. Имао је пет самосталних и учествовао је у великом броју групних изложби широм Европе и САД. Тренутно живи и ради као независни уметник на релацији Београд – Њујорк.

Изложбу „Кликери“ организују Галерија Штаб и уметничка иницијатива КвАрт БW. Изложба ће бити отворена до 16. јула 2022. године, а радно време галерије КвАрт BW је сваког дана од 11 до 19 часова.

Улаз на изложбу је слободан.

Подели вест