20211006_152802.jpg
Даница Веселиновић, рад са изложбе АПСТРАКТНА АРХИТЕКТУРА
промо

Даница Веселиновић, рад са изложбе АПСТРАКТНА АРХИТЕКТУРА
промо

Уметнички програм

ИНСПИРАЦИЈУ НАЛАЗИМ У СВЕТУ КОЈИ МЕ ОКРУЖУЈЕ! Апстрактна арихтектура у Малој галерији УЛУПУДС-а

08.07.2022.

ИНСПИРАЦИЈУ НАЛАЗИМ У СВЕТУ КОЈИ МЕ ОКРУЖУЈЕ! Апстрактна арихтектура у Малој галерији УЛУПУДС-а
Величина слова

Нова изложба младе уметнице из Лознице, Данице Веселиновић, „Апстрактна архитектура" свечано се отвара 8. јула са почетком 19 часова у Малој галерији УЛУПУДС-а.

Где се одржава

Мала галерија УЛУПУДС


Када се одржава

8 - 16. јула


Апстрахована архитектура у комбинованој техници на триплексу различитог формата јавља се као последица континуираних личних поимања и размишљања о свему што чини огледало једне посматране насеобине, било да је реч о селу или метрополи. Стога, радови представљају властито виђење различитих архитектонских дела, које се осим у специфичности технике, огледа и у начину на који је стварност интерпретирана. Нови, лични поглед на стварност и свет који нас окружује има за циљ да и посматрачу ликовног садржаја, пробуди и продуби поглед према мотиву који прожима слике, то јест архитектури, градећи нову, другачију перцепцију о сопственом окружењу.

Арх.1.jpg
Даница Веселиновић, рад са изложбе АПСТРАКТНА АРХИТЕКТУРА
промо

 Инспирацију за све што ствара налази у свету који је окружује. Захваљујући уметности којом се бави од „малих ногу“, доста је путовала, те је имала прилике да упозна веома различите крајолике- предивне пределе које је креирала природа, али и онај значајан део out door амбијента који чини архитектура, села или градова, за чији је изглед задужен човек. Ова чињеница доста утицала на то да настане „Апстрактна архитектура“ коју чини серија малих радова на папиру, као део личног погледа на уметност која обликује спољашњи свет и на њену важност.

Раније сам сликала пејзаже, па се ваљда само по себи сада наметнуло да у фокус мојих истраживања дође управо архитектура.

Даница Веселиновић, ауторка

 Како је велики љубитељ кубизма и дела уметника руске авангарде, њен израз све више иде ка свођењу виђеног до чисте геометрије, што се види и у овој серији малих радова и чини се да се управо овакав ликовни израз јако лепо везао са самим мотивом, јер архитектира и подразумева математичку прецизност, јасноћу, конструкцију.

20211006_145519.jpg
Даница Веселиновић, рад са изложбе АПСТРАКТНА АРХИТЕКТУРА
промо

Подели вест