Rančićeva kuća.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ОСНАЖИВАЊЕ УМЕТНИКА И БОГАЋЕЊЕ КУЛТУРЕ: Уживајте у изложби „Стваралачка Гроцка!” и концерту „Калема“ у Ранчићевој кући

12.07.2022.

ОСНАЖИВАЊЕ УМЕТНИКА И БОГАЋЕЊЕ КУЛТУРЕ: Уживајте у изложби „Стваралачка Гроцка!” и концерту „Калема“ у Ранчићевој кући
Величина слова

Свечаност отварања VIII групне изложбе „Стваралачка Гроцка“, традиционалне поставке која ове године окупља 46 аутора, биће одржана у среду 20. јула 2022. године од 20 часова у Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка – установе културе Општине Гроцка (Мајевичка 9).

Где се одржава

Рамчићева кућа, Гроцка


Када се одржава

20. јула - 28. августа


Поставку отвара историчарка уметности Зорица Атић, кустоскиња и ауторкa концепта који траје од 2015. године у виду годишње изложбене смотре. У наставку вечери, заказан је и концерт на летњој сцени Ранчићеве куће, када ће у оквиру програма „Музичка башта“ од 20.30 часова наступити састав „Калем“.

Састав „Калем“ изводи традиционалну музику Балкана одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи - приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува. „Калем“ чине професионални, академски музичари Стефан Илић (вокал/виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара).

Изложбени концепт групне поставке „Стваралачка Гроцка“ има за циљ представљање разноврсности креативних потенцијала и актуелне продукције великог броја аутора и уметника који живе и раде на територији општине Гроцка. Окупљање и повезивање стваралаца у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан је корак ка оснаживању уметника и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице. Учесници су академски ликовни и примењени уметници, чланови уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студенти уметничких школа и факултета, афирмисани неакадемски ствараоци, и уопште, активни аутори чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности, а који живе и/или раде на подручју градске општине Гроцка. Концепт је усмерен на излагање радова из актуелне продукције, настале у протекле две године, и то: слика, цртежа, графике, накита, ситне пластике, скулптуре мањег формата, фотографије, занатских рукотворина, дизајна текстила…

Летњи музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка реализује се подршком Града Београда – Секретаријата за културу. Изложба „Стваралачка Гроцка“ траје до 28. августа 2022. године.

Подели вест