More 2.jpg
промо

промо

Уметнички програм

МОРЕ КАО ВЕЧИТА И НЕПРЕСУШНА ИНСПИРАЦИЈА! Нова бесплатна изложба у KvArt галерији у Београда на води

15.07.2022.

МОРЕ КАО ВЕЧИТА И НЕПРЕСУШНА ИНСПИРАЦИЈА! Нова бесплатна изложба у KvArt галерији у Београда на води
Величина слова

Изложба „Море“ уметника Стјепана Јукића биће отворена у уторак, 19. јула, у 20 часова у изложбеном простору KvArt BW, на другом спрату Галерије. Слике и светлосне инсталације из неколико уметникових стваралачких фаза обједињене су морем као инспирацијом.

Где се одржава

KvArt BW


Када се одржава

19 - 31. јулаЦена карте

Бесплатно

„Море” је пета изложба кустоског пројекта „Перспектива 22”, која представља селекцију историчарке уметности Ане Кршљанин и наставак је годишњег изложбеног програма Галерије ШТАБ и KvArt BW.

Променљивост је једина присутна константа Јукићевог стваралаштва. Кључни елементи чијом употребом константно ствара другачије, потпуно аутентичне радове су боја, покрет и светлост. Аутор је склон минималистичким излетима и постизању невероватне хармоније ликовних елемената, тако да радови поседују снажну емоцију која их надграђује прилично личним наративом. 

Ана Кршљанин, историчарка уметности

 Стјепан Јукић је рођен 1990. године у Клису, градићу изнад Сплита, а дипломирао је на одсеку за дизајн на Високој школи тржишних комуникација „Агора”.

Изложбу „Море“ организују Галерија ШТАБ и уметничка иницијатива КвАрт БW, чиме Белграде Wатерфронт изнова потврђује статус дестинације која београдској публици доноси аутентичне културне манифестације.

Изложба ће бити отворена до 31. јула 2022. године, а радно време галерије КвАрт БW је сваког дана од 11 до 19 часова. Улаз је слободан.

Подели вест